Δύο νέα ψωμιά με μοναδική, ισορροπημένη γεύση, εξαιρετική υφή και υψηλή διατροφική αξία έρχονται στην ελληνική αγορά με την εγγύηση της Puravita, δημιουργώντας μια νέα, αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για όλη την οικογένεια: Χωριάτικο πολύσπορο και Δανέζικο Σπορένιο. Ο καταξιωμένος chef και βραβευμένος με αστέρι Michelin Λευτέρης Λαζάρου προτείνει τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, τα κρασιά και τα τυριά που συνοδεύουν ιδανικά τα νέα ψωμιά.
Κάθε φρατζόλα ψωμιού Puravita περιέχει ένα μείγμα από τα πιο πολύτιμα δώρα της φύσης: εκλεκτοί σπόροι και σιτηρά σε τέλεια ισορροπία με τα καλύτερα πλήρη άλευρα, σιτάλευρα ή βυνάλευρα που παρέχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία αλλά, πάνω απ΄ όλα εξαιρετική γεύση. Οι γεύσεις ποικίλουν: από απαλές, ήπιες και κρεμώδεις, έως γεύσεις ξηρών καρπών, ψημένου ψωμιού και βύνης – ακόμη και με νότες αρωματικών βοτάνων, φρούτων, καραμέλας και καφέ! Διαφορετικά είδη ψωμιού Puravita μπορεί να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις.
Χωριάτικο Πολύσπορο: Ένα “ελληνικό” ψωμί με υψηλή διατροφική αξία
Ένα, ελληνικό σε χρώματα, χωριάτικο ψωμί, σήμα κατατεθέν του ελληνικού τραπεζιού. Πλούσιο σε βιταμίνη Β6 και Β7, πηγή βιταμίνης Β1, το πολύσπορο χωριάτικο είναι πλούσιο σε μαγγάνιο και σελήνιο και πηγή φωσφόρου, ψευδαργύρου, πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα, το πολύσπορο χωριάτικο κρύβει μέσα του όλη τη μαγεία και τα χρώματα της ελληνικής γης. Το χρώμα της κόρας και της ψίχας αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής παράδοσης και έρχονται στο τραπέζι μας σε συνδυασμό με πολύτιμα σπόρια για τον οργανισμό με υψηλές διατροφικές αξίες.
Ο chef Λευτέρης Λαζάρου εμπνέεται και προτείνει τον καλύτερο τρόπο για να απολαύσουμε το χωριάτικο πολύσπορο ψωμί της Puravita: «Το ψωμί PURAVITA χωριάτικο πολύσπορο ταιριάζει και ισορροπεί μοναδικά με φαγητά που έχουν απαλές και λίγο γλυκές γεύσεις π.χ. τα ψάρια στη σχάρα, τα ψάρια του φούρνου, τα βραστά κρέατα, τα κίτρινα τυριά όπως η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το ταλαγάνι λόγω της σύνθετης υφής του και του εξαιρετικού του αρώματος. Ταιριάζει επίσης με τις καλοκαιρινές σαλάτες, τα λαδερά φαγητά, όπως τα γεμιστά, ο αρακάς τα όσπρια και το ρύζι, καθώς και όπου υπάρχει πιπεριά, επίσης και με αρκετά φαγητά όπως πάπια & μπούτι χοιρινού που στην παρασκευή τους έχουν λίγο μέλι».
Δανέζικο Σπορένιο: η αληθινή συνταγή και γεύση από την Βόρεια Ευρώπη
Η παγκόσμια τάση πλέον για υγιεινή διατροφή βρίσκει πιστό σύμμαχο το ψωμί Puravita Δανέζικο Σπορένιο. Παράγεται από ένα εκλεκτό μείγμα λιναρόσπορων, ηλιόσπορων και σπόρων σίκαλης, οι οποίοι έχουν υποστεί φυσική επεξεργασία ώστε να είναι πιο μαλακοί. Πλούσιο σε φυτικές ίνες, ωμέγα 3, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και πηγή βιταμίνης Β1. Είναι επίσης, πλούσιο σε φώσφορο και αποτελεί καλή πηγή μαγνησίου και σιδήρου. Περιέχει λιγότερο αλάτι, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η γεύση του.
Ο κ. Λαζάρου προτείνει: «Tο ψωμί Puravita Δανέζικο Σπορένιο δένει ιδανικά με τα τρόφιμα που έχουν σύνθετες γεύσεις. Τα κρύα πιάτα που προτείνω είναι με αλλαντικά και ελιές, ενώ από τυριά τα λευκά, όπως και τα τυριά με ωρίμανση άνω των 3 μηνών. Είναι επίσης το τέλειο συνοδευτικό για τα χειμωνιάτικα πιάτα που έχουν ξεχωριστές και σύνθετες γεύσεις, όπως το μαγειρεμένο κρέας σε κόκκινη σάλτσα, είτε στο φούρνο είτε στην κατσαρόλα, επίσης και τα φαγητά που είναι πλούσια σε μπαχαρικά και φρύγανα, αλλά ακόμα και το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι».