Bασιλόπιτα αφράτη

Βασιλόπιτα
Advertisement

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, από τον Τάσο Αντωνίου. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

5 from 2 votes
Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα αφράτη
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
50 λεπτά
Συν. Χρόνος
1 ώρα
 

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Κατηγορία: Γλυκά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξι κλειδί: Βασιλόπιτα
Θερμίδες: 280 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 240 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  2. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και χτυπάμε.
  3. Κατόπιν αλλάζουμε κάδο στο μίξερ και βάζουμε μέσα τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα κρόκων, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκ. Ισιώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC, για 50 λεπτά.
  8. Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε την αποσπώμενη φόρμα και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα. Σε αυτό το σημείο, όσο η βασιλόπιτα είναι σχετικά ζεστή, την αναπογουρίζουμε και προσθέτουμε μέσα το φλουρί.
  10. Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: οι καλύτεροι κουραμπιέδες είναι αυτοί!

Advertisement

Advertisement
5 Σχόλια
  1. NA EIΣΤΕ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ ΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ..ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

  2. 1. Δεν μπορω να παω πισω να ξαναδώ κατι στο βίντεο.
    2. Οι λεπτομερείες στο βίντεο δεν υπάρχουν στις γραπτές οδηγίες
    3. Γραπτές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν στο βίντεο

    Επομένως λιγο δύσκολο να την φτιάξουμε πηγαίνοντας μπρος πισω και απο την αρχή…

    Κατα τα αλλα μοιάζει καλή!

    Κάτοικος εξωτερικού με αγάπη στην Ελλάδα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.