Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ, από τον Τάσο Αντωνίου. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Βασιλόπιτα
Εκτύπωση

Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Βασιλόπιτα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα
Μερίδες 16
Θερμίδες 280θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι
  • 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • 240 ml γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κ.γλ. μαστίχα σε σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • αμύγδαλα φιλέ για το πασπάλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  • Διαχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών σε ξεχωριστά μπολ. Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους και χτυπάμε.
  • Κατόπιν αλλάζουμε κάδο στο μίξερ και βάζουμε μέσα τα ασπράδια. Τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 15 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στη μαρέγκα το μείγμα κρόκων, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα. Ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη μαστίχα. Ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 30 εκ. Ισιώνουμε με μια μαρίζ το μείγμα. Πριν το βάλουμε στον φούρνο, χτυπάμε τη φόρμα 2-3 φορές για να απλωθεί το μείγμα ομοιόμορφα στη βάση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 160οC, για 50 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη βασιλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε την αποσπώμενη φόρμα και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα. Σε αυτό το σημείο, όσο η βασιλόπιτα είναι σχετικά ζεστή, την αναπογουρίζουμε και προσθέτουμε μέσα το φλουρί.
  • Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.

Βίντεο συνταγής

Δείτε ακόμα: οι καλύτεροι κουραμπιέδες είναι αυτοί!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαχταριστά burgers με σάλτσα μπύρας

Υπέροχα burgers με μεθυστική σάλτσα μπύρας. Έτοιμα σε 10 λεπτά, απλά και νόστιμα!

Νηστίσιμη μακαρονάδα αλα μαρινάρα με γαρίδες

Μακαρονάδα με γαρίδες από τον Τάσο Αντωνίου. Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα με ζουμερές γαρίδες με κόκκινη σάλτσα και ζυμαρικά al dente που θα λατρέψετε!

Μπισκότα κανέλας

Πεντάνοστιμα μπισκότα με κανέλα τα οποία ετοιμάζονται πανεύκολα! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για μπισκότα και γεμίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας.

Περισσότερα άρθρα

7 tips για τη συντήρηση των τροφίμων πριν τις διακοπές

Αξιοποιήστε όλα τα τρόφιμα στο ψυγείο σας και τα ντουλάπια σας πριν φύγετε για διακοπές με αυτές τις χρήσιμες συμβουλές για οικονομία.

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

4 tips για να μαγειρέψετε μελιτζάνες στην τελειότητα

Μελιτζάνες, όλα τα μυστικά και οι συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για να τις μαγειρέψετε στην τελειότητα!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. NA EIΣΤΕ ΚΑΛΆ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑ ΓΙΑ ΕΧΕΙ ΜΥΡΩΔΑΤΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΗ..ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ!!!

  2. 1. Δεν μπορω να παω πισω να ξαναδώ κατι στο βίντεο.
    2. Οι λεπτομερείες στο βίντεο δεν υπάρχουν στις γραπτές οδηγίες
    3. Γραπτές λεπτομέρειες δεν υπάρχουν στο βίντεο

    Επομένως λιγο δύσκολο να την φτιάξουμε πηγαίνοντας μπρος πισω και απο την αρχή…

    Κατα τα αλλα μοιάζει καλή!

    Κάτοικος εξωτερικού με αγάπη στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ