ΑρχικήΆρθραΑυστηρά για σοκολατόβιους! Μετά από 80 χρόνια δημιουργήθηκε νέα γεύση σοκολάτας

Αυστηρά για σοκολατόβιους! Μετά από 80 χρόνια δημιουργήθηκε νέα γεύση σοκολάτας

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μπορεί τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα να είναι αμέτρητα, η σοκολάτα, όμως, έχει μόνο τρια είδη : τη μαύρη, τη γάλακτος και την άσπρη. Μάλιστα η λευκή σοκολάτα ανακαλύφθηκε πριν από 87 χρόνια, το 1930. Πριν λίγες μέρες, η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut, μια από τις μεγαλύτερες σοκολατοβιομηχανίες, ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μια νέα σοκολάτα με ροζ χρώμα. Το κίνητρο ήταν να δημιουργηθεί κάτι νέο, πρωτότυπο και ελκυστικό, ικανό να τραβήξει το ενδιαφέρον και φυσικά το πορτοφόλι των millennials.

Η νέα αυτή σοκολάτα έχει ονομαστεί Ruby κι οι ερευνητές χρειάστηκαν 13 χρόνια για να την δημιουργήσουν. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι για να επιτύχουν αυτό το γλυκό ροζ χρώμα χρησιμοποίησαν τον ρουμπινί κόκκο κακάου καθώς και διάφορα φρούτα και χημικές ουσίες που έχουν χρώμα ροζ. Όσο για τη γεύση,  η εταιρεία λέει ότι είναι αναζωογονητική, ελαφριά και φρουτώδης, ενώ δεν θυμίζει καθόλου τις άλλες γεύσεις δηλαδή δεν είναι πικρή, ούτε γλυκιά και δεν επικρατεί η γεύση του γάλακτος.  Με κρεμώδη και ελαφριά γεύση που σε κάνει να θες να φας κι άλλο, η ροζ σοκολάτα αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσει τις υπόλοιπες, υποστηρίζει  ο Kennedy Angus Kennedy, εμπειρογνώμονας σοκολάτας.

Η Ruby έκανε το ντεμπούτο της στην Κίνα όπου η ελβετική εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο, ενώ θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να λανσαριστεί διεθνώς.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα ταμπουλέ αρωματική και πανεύκολη

Σαλάτα ταμπουλέ από τον Τάσο Αντωνίου. Δροσερή και αρωματική σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα μυρωδικά που συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και ψαρικά.

Εσπρεσάκια γκανάς

Συνταγή για γρήγορα εσπρεσάκια γκανάς!

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!

Περισσότερα άρθρα

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι

Πώς καθαρίζουμε σωστά το αντικολλητικό τηγάνι ώστε να το διατηρήσουμε σαν καινούργιο για καιρό;

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το ψυγείο;

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο βοηθά στο να παραμένουν φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ