Αυστηρά για σοκολατόβιους! Μετά από 80 χρόνια δημιουργήθηκε νέα γεύση σοκολάτας

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Μπορεί τα γλυκά με βάση τη σοκολάτα να είναι αμέτρητα, η σοκολάτα, όμως, έχει μόνο τρια είδη : τη μαύρη, τη γάλακτος και την άσπρη. Μάλιστα η λευκή σοκολάτα ανακαλύφθηκε πριν από 87 χρόνια, το 1930. Πριν λίγες μέρες, η ελβετική εταιρεία Barry Callebaut, μια από τις μεγαλύτερες σοκολατοβιομηχανίες, ανακοίνωσε πως θα λανσάρει μια νέα σοκολάτα με ροζ χρώμα. Το κίνητρο ήταν να δημιουργηθεί κάτι νέο, πρωτότυπο και ελκυστικό, ικανό να τραβήξει το ενδιαφέρον και φυσικά το πορτοφόλι των millennials.

Η νέα αυτή σοκολάτα έχει ονομαστεί Ruby κι οι ερευνητές χρειάστηκαν 13 χρόνια για να την δημιουργήσουν. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι για να επιτύχουν αυτό το γλυκό ροζ χρώμα χρησιμοποίησαν τον ρουμπινί κόκκο κακάου καθώς και διάφορα φρούτα και χημικές ουσίες που έχουν χρώμα ροζ. Όσο για τη γεύση,  η εταιρεία λέει ότι είναι αναζωογονητική, ελαφριά και φρουτώδης, ενώ δεν θυμίζει καθόλου τις άλλες γεύσεις δηλαδή δεν είναι πικρή, ούτε γλυκιά και δεν επικρατεί η γεύση του γάλακτος.  Με κρεμώδη και ελαφριά γεύση που σε κάνει να θες να φας κι άλλο, η ροζ σοκολάτα αναμένεται να ξεπεράσει σε πωλήσει τις υπόλοιπες, υποστηρίζει  ο Kennedy Angus Kennedy, εμπειρογνώμονας σοκολάτας.

Η Ruby έκανε το ντεμπούτο της στην Κίνα όπου η ελβετική εταιρεία διαθέτει εργοστάσιο, ενώ θα χρειαστούν περίπου έξι μήνες για να λανσαριστεί διεθνώς.

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.