ΑρχικήΆρθραΑυτός είναι ο νικητής του MasterChef 2019

Αυτός είναι ο νικητής του MasterChef 2019

Μετά από δεκάδες δοκιμασίες, ανακοινώθηκε χθες o νικητής του φετινού MasterChef και αυτός είναι ο Μανώλης. Ο νικητής κερδίζει το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Οι δυο παίκτες του Master Chef που συμμετείχαν στον τελικό, δηλαδή ο Μανώλης και η Σπυριδούα, έλαβαν πέντε διαφορετικές βαθμολογίες στη διαδικασία του τελικού, μία στην Ισπανία, μία για τα πιάτα που παρουσίασαν οι ίδιοι και τρεις για τα πολύ δύσκολα πιάτα της Τετάρτης. Η εξέλιξη των βαθμολογιών μετέτρεψε τη διαδικασία σε θρίλερ. 

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, και βαθμολόγησαν και τα πιάτα του Μανώλη και της Σπυριδούλας, ενώ στον εξώστη βρέθηκαν και οι υπόλοιποι παίκτες που συμμετείχαν στο reality μαγειρικής.

Δείτε ακόμα: το ωραιότερο παγωτό με 2 υλικά!

Στη πρώτη φάση του τελικού οι δυο παίκτες ταξίδεψαν με τους μέντορες τους στην Ισπανία όπου δημιούργησαν πιάτα αντιγραφής του σεφ και ιδιοκτήτη του Amelia, Paulo Airaudo. Νικητής στη δοκιμασία της Ισπανίας ήταν ο Μανώλης με βαθμολογία 9/10, ενώ η Σπυριδούλα βαθμολογήγηθηκε με 7/10.

Στη δεύτερη δοκιμασία που αποδείχθηκε και η πιο απαιτητική για τους δυο φιναλίστ καθώς έπρεπε να παρασκευάσουν ένα μενού έξι πιάτων, νικήτρια αναδείχθηκε η Σπυριδούλα με 8/10. Ο Μανώλης ο οποίος δεν παρέδωσε πιάτο πήρε 5/10. Το πιο δύσκολο πιάτο του μενού ήταν το πολύ ιδιαίτερο γλυκό μιας και κανείς από τους δύο δεν είχε ποτέ ετοιμάσει κάτι παρόμοιο. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες κλήθηκαν να παρασκευάσουν γλυκό μαρέγκα λεμόνι σε μορφή μπάλας, πιάτο μπακαλιάρου κονφί σε λάδι αργκάν και τραγανό ρύζι με αγκινάρες και μαριναρισμένο ραντίτσιο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.

Σάντουιτς με μπριζόλα (steak sandwich)

Άκρως χορταστικό σάντουιτς με μπριζόλα και λαχανικά που αποτελεί καταπληκτικό πλήρες γεύμα. Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και δημιουργήστε το πιο νόστιμο steak sandwich!

Σουφλέ με μυρωδικά

Συνταγή για σουφλέ με μυρωδικά!

Περισσότερα άρθρα

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό;

Ποιο ρύζι ταιριάζει σε κάθε φαγητό; Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε υπέροχες συνταγές με το κατάλληλο ρύζι!

Φρούτα και λαχανικά του μήνα: Φεβρουάριος

Τι τρώμε τον Φεβρουάριο; Βάζουμε στο καλάθι μας και μαγειρεύουμε νοστιμότατες συνταγές με εποχιακά λαχανικά και φρούτα!

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ