
Βίδες με πέστο
Μερίδες 4
Θερμίδες 357θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. βίδες
- 2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
- 1/4 φλιτζ. αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σταγόνα ταμπάσκο
Εκτέλεση
- 1. Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.
- 2. Όταν είναι έτοιμα τα χτυπάμε στο μπλέντερ σε μεσαία ταχύτητα μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ώστε το μείγμα πέστο να γίνει αρκετά πηχτό.
- 3. Ρίχνουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τις βίδες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο με νερό και το ταμπάσκο και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρονται αμέσως.
Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Φοβερή συνταγή !! Πεντανόστιμη Τάσο