Βίδες με πέστο

Βίδες με πέστο
Υλικά
  • 500 γραμμ. βίδες
  • 2 φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
  • 1/4 φλιτζ. αμύγδαλα
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σταγόνα ταμπάσκο
Εκτέλεση
  1. 1. Ψήνουμε το κουκουνάρι και τα αμύγδαλα στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200°C, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν.

  2. 2. Όταν είναι έτοιμα τα χτυπάμε στο μπλέντερ σε μεσαία ταχύτητα μαζί με το βασιλικό, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ώστε το μείγμα πέστο να γίνει αρκετά πηχτό.

  3. 3. Ρίχνουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Βράζουμε τις βίδες για περίπου 8 λεπτά σε αλατισμένο με νερό και το ταμπάσκο και τις στραγγίζουμε. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρονται αμέσως.

  4. Για 4 άτομα

  5. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.