ΑρχικήΆρθραΟ Alain Ducasse λέει όχι στο κρέας

Ο Alain Ducasse λέει όχι στο κρέας

Από την Άννα Ευθυμίου,

Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας ξέρουν καλά ότι οι Γάλλοι είναι οι μαιτρ των τεχνικών που αφορούν το κρέας. Μπριζόλα, côtes ή rotis de boeuf (παϊδάκια ή πλευρά μοσχαριού), foie gras, foie de veau και φυσικά πάπια είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της πλούσιας αυτής κουζίνας.

Αυτήν την ισορροπία έρχεται να διαταράξει ο πάντα ανατρεπτικός Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse. Ο πιο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο πηγαίνει ενάντια στην παράδοση του τόπου του και εισάγει ένα νέο μενού στο εστιατόριό του στο προσφάτως ανακαινισμένο Plaza Athénée στο Παρίσι.

Με έμφαση στην εποχικότητα των πρώτων υλών και τα ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα, ο Ducasse έχει δώσει στο νέο του μενού το χαρακτηριστικό της “φυσικότητας” (naturalité στα γαλλικά). Φυσικά, σε καμία περίπτωση το εστιατόριο δεν χαρακτηρίζεται χορτοφαγικό αφού εξακολουθούν να σερβίρονται πιάτα με ψαρικά, θαλασσινά και συγκεκριμένα κρεατικά. “Ο πλανήτης μας έχει ολοένα και πιο σπάνιες πρώτες ύλες, και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνουμε με μεγαλύτερη συνείδηση” δήλωσε ο διάσημος σεφ πρόσφατα.

Τα νέα πιάτα περιλαμβάνουν μαύρο ρύζι μαγειρεμένο στον φούρνο με οστρακοειδή, καλαμάρι και χταπόδι, ψαρικά της Μεσογείου με πλιγούρι σε ταζίν και κινόα από το Ανζού με θαλασσινά. Όπως τόνισε ο Ducasse, τα κύρια πιάτα του μενού θα βασιστούν σε “ψαρικά, δημητριακά και λαχανικά… που θα παρουσιαστούν με εξαιρετικό τρόπο”.

Βέβαια, η κατανάλωση “φυσικών” τροφών και πιάτων δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα είναι εξίσου ταπεινός. Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα πληρώσουν 380€ για να γευτούν το εν λόγω μενού, ενώ ποτά και ροφήματα χρεώνονται επιπλέον.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για μανιτάρια με άρωμα κονιάκ και σκόρδου, ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.

Τυροπιτάκια παραλίας

Εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια παραλίας με κεφαλοτύρι, φέτα και δυόσμο.

Ρύζι με ντοματίνια και λουκάνικο

Συνταγή για ρύζι με ντοματίνια και χωριάτικο λουκάνικο!

Περισσότερα άρθρα

Οδηγός για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα

Ποια είναι τα μυστικά της αγοράς του κρέατος, ώστε να επιλέξουμε σωστά διατηρημένο κρέας από τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; Διαβάστε τις απλές συμβουλές για την αγορά κρεατικών τα Χριστούγεννα.

Το μενού της εβδομάδας (17/6 – 21/6)

Μενού εβδομάδας, έφτασε η ώρα σου! Ετοιμάσαμε για εσένα τις καλύτερες συνταγές για κάθε ημέρα, με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου! Αυτό το μενού της...

Το μυστικό των σεφ για άψογα και πεντανόστιμα μανιτάρια

Πείτε αντίο στα μουλιασμένα μανιτάρια με αυτό το μυστικό για τέλειο μαγείρεμα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ