ΑρχικήΆρθραΟ Alain Ducasse λέει όχι στο κρέας

Ο Alain Ducasse λέει όχι στο κρέας

Από την Άννα Ευθυμίου,

Οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας ξέρουν καλά ότι οι Γάλλοι είναι οι μαιτρ των τεχνικών που αφορούν το κρέας. Μπριζόλα, côtes ή rotis de boeuf (παϊδάκια ή πλευρά μοσχαριού), foie gras, foie de veau και φυσικά πάπια είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά της πλούσιας αυτής κουζίνας.

Αυτήν την ισορροπία έρχεται να διαταράξει ο πάντα ανατρεπτικός Μονεγάσκος σεφ Alain Ducasse. Ο πιο βραβευμένος με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο πηγαίνει ενάντια στην παράδοση του τόπου του και εισάγει ένα νέο μενού στο εστιατόριό του στο προσφάτως ανακαινισμένο Plaza Athénée στο Παρίσι.

Με έμφαση στην εποχικότητα των πρώτων υλών και τα ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα, ο Ducasse έχει δώσει στο νέο του μενού το χαρακτηριστικό της “φυσικότητας” (naturalité στα γαλλικά). Φυσικά, σε καμία περίπτωση το εστιατόριο δεν χαρακτηρίζεται χορτοφαγικό αφού εξακολουθούν να σερβίρονται πιάτα με ψαρικά, θαλασσινά και συγκεκριμένα κρεατικά. “Ο πλανήτης μας έχει ολοένα και πιο σπάνιες πρώτες ύλες, και γι’ αυτό πρέπει να καταναλώνουμε με μεγαλύτερη συνείδηση” δήλωσε ο διάσημος σεφ πρόσφατα.

Τα νέα πιάτα περιλαμβάνουν μαύρο ρύζι μαγειρεμένο στον φούρνο με οστρακοειδή, καλαμάρι και χταπόδι, ψαρικά της Μεσογείου με πλιγούρι σε ταζίν και κινόα από το Ανζού με θαλασσινά. Όπως τόνισε ο Ducasse, τα κύρια πιάτα του μενού θα βασιστούν σε “ψαρικά, δημητριακά και λαχανικά… που θα παρουσιαστούν με εξαιρετικό τρόπο”.

Βέβαια, η κατανάλωση “φυσικών” τροφών και πιάτων δεν σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα είναι εξίσου ταπεινός. Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα πληρώσουν 380€ για να γευτούν το εν λόγω μενού, ενώ ποτά και ροφήματα χρεώνονται επιπλέον.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!

Γκασπάτσο (κρύα σούπα με ντομάτα)

Η δημοφιλέστερη καλοκαιρινή σούπα με βάση τη ντομάτα τρώγεται καλύτερα την επόμενη μέρα, απευθείας από το ψυγείο.

Ψωμάκια για burger

Σπιτικά ψωμάκια για burger από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε χειροποίητα ψωμάκια για μπέργκερ για πεντανόστιμα σπιτικά μπέργκερ!

Περισσότερα άρθρα

O απίστευτος λόγος που πρέπει να τρώμε τα κουκούτσια από τα καρπούζια!

Ένας ακόμη μύθος καταρρέει: τα κουκούτσια από το καρπούζι κάνουν καλό και δεν πρέπει να τα πετάμε αλλά να τα τρώμε μαζί με τη σάρκα!

8 μυστικά μαγειρικής των μοναχών στο Άγιο Όρος

Μάθετε τα μυστικά μαγειρικής από τους μοναχούς στο Άγιο Όρος, για πιάτα με βαθιά νοστιμιά που ωφελούν την υγεία αλλά και το πνεύμα.

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ