Κέικ με σοκολάτα και ρούμι

Κέικ με σοκολάτα και ρούμι
Υλικά

  • 350 γραμμ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια
  • αυγά
  • βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 250 ml  γάλα
  • 50 γραμμ. σταφίδες
  • 60 ml  ρούμι
  • 250 γραμμ. κακάο
  • 250 γραμμ. αλεύρι
  • Κρέμα χτυπημένη για το σερβίρισμα
  •  

Εκτέλεση
  1. 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις.

    2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά, να «ντυθούν» από το αλεύρι.

    3. Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα, το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά τακτικά, να λιώσουν, όχι να βράσουν! Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 10΄.

    4. Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    5. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 50΄-55΄. Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.

    μερίδες 12

    Χρόνος Προετοιμασίας 20 λεπτά

    Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

    Πηγή: www.argiro.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια.

    Αφήστε ένα σχόλιο

    Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.