
Κέικ με σοκολάτα και ρούμι
Κέικ με σοκολάτα και ρούμι, φοβερο γλυκο.
Μερίδες 12
Θερμίδες 150θερμίδες
Υλικά
350 γραμμ. καστανή ζάχαρη- 250 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια
- 3 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 250 ml γάλα
- 50 γραμμ. σταφίδες
- 60 ml ρούμι
- 250 γραμμ. κακάο
- 250 γραμμ. αλεύρι
- Κρέμα χτυπημένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC, στις αντιστάσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο σε μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά, να «ντυθούν» από το αλεύρι.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σοκολάτα, το αλάτι, τη βανίλια και το γάλα. Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά τακτικά, να λιώσουν, όχι να βράσουν! Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα για 10΄.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά και χτυπάμε λίγο με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε για 50΄-55΄. Σερβίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα.
Δείτε επίσης: Φοβερή συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
τελεια συνταγη μπραβο