Ο Έλβις (μάλλον) δεν ζει. Το σάντουιτς του;

Το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, θα ήταν τα 76α γενέθλια του Έλβις Πρίσλευ. Χωρίς αμφιβολία, ένας μεγάλος μουσικός του προηγούμενου αιώνα, που σαγήνευσε με τεράστια επιτυχία όλο τον πλανήτη. Ο Έλβις, κατάφερνε πάντα να κλέβει την παράσταση. Όμως δεν μπορεί να αγνοηθεί και το σάντουϊτς που έχει πάρει το όνομα του – με φυστικοβούτυρο, μπανάνα και μπέικον χτυπημένα μαζί.

Από τον Γιάννη Αποστόλου

Το λεγόμενο “Elvis” σάντουιτς, αυτός ο αφάνταστα αμαρτωλός συνδυασμός αποτελείται από υλικά που μοιάζουν να είναι αντιφατικά, αλλά όπως και η ίδια μουσική του Βασιλιά – μια δυναμική μίξη από συναισθηματική Κάντρι και ζωηρή Rythm and Blues – φτίαχνουν κάτι όμορφο. Ο συνδυασμός είναι γλυκός, αλμυρός, κρεμώδης και τραγανός ταυτόχρονα.

Η πιο γνωστή ιστορία για το πως πήρε αυτό το σάντουιτς το όνομα του Έλβις, είναι, πως όταν ήταν με κάποιους φίλους στην Γκρέισλαντ τον ΦΛεβάρη του 1976, κάποιος στην παρέα ξεκίνησε να διηγείται για ένα απαράδεκτο σάντουϊτς που δοκίμασε σε ένα εστιατόριο στο Κολοράντο. Το σάντουιτς “Fool’s Gold” περιείχε φυστικοβούτυρο, μπανάνες και μπέικον σε μια Γαλλική Μπαγκέτα χωρίς ψίχα, που μετά γινόταν πανέ.

Ο Έλβις τρελλάθηκε τόσο με αυτό το παρακμιακό σάντουιτς, που πήρε όλη την παρέα του με το ιδιωτικό του τζετ, από το Μέμφις στο Ντένβερ, μέσα στην μαύρη νύχτα. Το σάντουϊτς δεν τον απογοήτευσε, και ο Βασιλιάς λέγεται οτι αγόρασε την συνταγή από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, και το έδωσε στην προσωπική του μαγείρισσα, Πολίν Νίκολσον για να έχει πάντα ένα έτοιμο κάθε στιγμή.

Μέχρι τώρα, είναι ο μόνος διάσημος που έχει συνδεθεί τόσο πολύ με ένα συγκεκριμένο φαγητό.

Τι άλλο θα περίμενε κανείς από τον Έλβις Πρίσλευ;

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.