ΑρχικήΆρθραO Κύβος ερρίφθη στο Μιλάνο

O Κύβος ερρίφθη στο Μιλάνο

Από την Άννα Ευθυμίου

Ο διάσημος πλέον Κύβος της Electrolux συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία  το γκουρμέ ταξίδι του.  Μετά την πολυσυζητημένη του παρουσία στο Παρίσι και τις Βρυξέλες, ο Κύβος ‘προσγειώνεται’, αυτή τη φορά, στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στην καρδιά του Μιλάνο. Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας,  η σκανδιναβική εταιρία συνεργάστηκε με την Park Associati.  Η κατασκευή των 150 τετραγωνικών μέτρων φιλοξενεί μόλις 18 άτομα, ενώ   σχετικά με την διακόσμηση του εσωτερικού χώρου, κυριαρχεί το λευκό χρώμα, αλλά και οι  λεπτομέρειες από ξύλο, σίδερο, γυαλί και μάρμαρο Corian και φυσικά οι πρωτοποριακές δημιουργίες της Electrolux όπως η κουζίνα που έχει και τον  κυρίαρχο ρόλο στο χώρο.

Το κινητό εστιατόριο, πραγματικό αξιοθέατο, δεσπόζει  στη στέγη ενός παλιού κτιρίου στην Piazza del Duomo. Η τοποθεσία δεν είναι τυχαία˙ Ατενίζοντας από ψηλά την πλατεί,  αλλά και ολόκληρη την πόλη και τις Άλπεις, η θέα που προσφέρεται δεν θα μπορούσε παρά να είναι απλά μαγευτική. Το μοντέρνο στοιχείο του Κύβου δένει αρμονικά με την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της πόλης, συνθέτοντας  με τον τρόπο αυτο μία μοναδική αντίθεση στο τοπίο του Μιλάνο.

Ο πρωταρχικός στόχος  του εγχειρήματος παραμένει βέβαια αναλλοίωτος, η ανεπανάληπτη γαστριμαργική εμπειρία σε ειδυλλιακό περιβάλλον, με την υψηλής αισθητικής Electrolux κουζίνα του εστιατορίου σε πρώτο πλάνο και τους βραβευμένους σεφ να δημιουργούν και να μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά τους. Η εταιρία επιστράτευσε τους  σεφ Marco και Vittorio Colleoni (από το Ristorante San Martino), Andrea Sarri (από το εστιατόριο Agrodolce) και Christian και Manuel Costardi (από το Ristorante Cinzia), ονομαστούς για  τις δεινές μαγειρικές  τους ικανότητες  που έχουν βραβευτεί με αστέρι Michelin σεφ και είναι μέλη του Jeunes Restoranteurs d’ Europe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κύβος διαθέτει όχι μόνο δίκτυο WiFi, αλλά και iPad για τον κάθε επισκέπτη του εστιατορίου, που  μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες  και βίντεο και να τα  στείλει στο προσωπικό του email!

Ο Κύβος θα βρίσκεται στην ιταλική πόλη μέχρι τις 26 Απριλίου, ενώ το προσεχές ταξίδι του θα τον βρει εγκατεστημένο στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονική περίοδο ένας δεύτερος θα «προσγειώνεται» στην Στοκχόλμη.

 Οι τιμές ποικίλλουν από €200 έως €275, αρκετά υψηλές, που όμως ανταποκρίνονται στη θέα που κόβει την ανάσα αλλά και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους τυχερούς που θα έχουν την δυνατότητα να το επισκεφθούν!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκι κορδονάτο με ζαχαρούχο γάλα από τον Τάσο Αντωνίου. Υπέροχο, αφράτο, κορδονάτο τσουρέκι γεμάτο ίνες και νοστιμιά.

Σαλάτα νισουάζ με σολομό

Συνταγή για σαλάτα νισουάζ με φρέσκο σολομό!

Κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες και πικάντικη χαρίσα ψημένο στο φούρνο.

Περισσότερα άρθρα

5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

6 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε να ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων

Μια λίστα με τρόφιμα που οι ειδικοί συνιστούν να τα καταναλώνουμε φρέσκα και να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε ξανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ