ΑρχικήΆρθραO Κύβος της Electrolux στο Λονδίνο

O Κύβος της Electrolux στο Λονδίνο

Μία μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, σεφ βραβευμένοι με αστέρια Michelin, εξεζητημένο design και μία μαγευτική θέα είναι τα μυστικά της επιτυχημένης συνταγής του Κύβου της Electrolux. Αυτή τη φορά, το pop-up εστιατόριο της γνωστής μάρκας οικιακών συσκευών έχει εγκατασταθεί από την 1η Ιουνίου κυριολεκτικά πάνω στο ιστορικό Royal Festival Hall στο Λονδίνο, χαρίζοντας στους επισκέπτες (18 τη φορά, παρακαλώ) μοναδικά πιάτα αξιώσεων δια χειρός των σεφ Tom Kitchin, Sat Bains, Daniel Clifford, Claude Bosi, Jonray και Peter Sanchez. Το μενού της ημέρας παραμένει μυστικό μέχρι τη στιγμή που ο σεφ θα το ετοιμάσει βάζοντας  όλη του τη μαεστρία, μπροστά στο κοινό. Και φυσικά, η θέα: ο Τάμεσης, το Big Ben και το Κοινοβούλιο στο πιάτο.  Όλα αυτά μαζί με σαμπάνια για το καλωσόρισμα, μενού έξι πιάτων και το ανάλογο κρασί στην τιμή των 220 ευρώ κατ’ άτομο για το μεσημεριανό γεύμα στις 12.00 και 267 ευρώ για το δείπνο στις 19.00. Απαραίτητη προϋπόθεση να είστε εκεί στην ώρα σας (οι Άγγλοι έχουν ένα θέμα με τα ραντεβού, το ξέρουμε όλοι). Αξίζει να αναφερθεί ότι  ο Κύβος στο Λονδίνο σημείωσε τέτοια επιτυχία που η “διαμονή” του στην πόλη έλαβε τρίμηνη παράταση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Αν τώρα ο δρόμος σας βγάλει στη Σουηδία και τη Στοκχόλμη μέχρι την 21η Οκτωβρίου, θα βρείτε και εκεί έναν Κύβο Electrolux. Τοποθετημένος ακριβώς πάνω στη Βασιλική Όπερα της Στοκχόλμης, σας προσκαλεί να ατενίσετε την όμορφη σκανδιναβική πρωτεύουσα με γαστριμαργικές δημιουργίες από τους καλύτερους σεφ της χώρας, όπως οι Mathias Dahlgren, Johan Jureskog, Magnus Ek, Stefano Catenacci και Klas Lindberg. Το concept του εστιατορίου παραμένει το ίδιο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 168 ευρώ για το μεσημεριανό (σερβίρεται από τις 12.00 μέχρι τις 14.30) έως 300 ευρώ για το δείπνο (από τις 19.00 μέχρι τις 23.00). Kάπως πιο ακριβό το δείπνο των Σουηδών, αλλά τουλάχιστον δεν θα σας περιμένουν με το ρολόι ανά χείρας αν βρείτε κίνηση στον δρόμο.

 

Άννα Ευθυμίου

 

Φωτογραφίες: Cube by Electrolux

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μουσακάς

Ο μουσακάς του Τάσου Αντωνίου είναι εύκολος, γρήγορος και πιο υγιεινός αφού τα λαχανικά ψήνονται στον φούρνο και δεν τηγανίζονται.

Λουκουμάδες με μέλι

Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.

Αλμυρό τσιζκέικ με ανθότυρο

Συνταγή για αλμυρό τσιζκέικ από τη Stoffa.

Περισσότερα άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ