Ο μακαρονάς τρώει πιο υγιεινά, σύμφωνα με νέα έρευνα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Πριν λίγο καιρό, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition & Diabetes ενθουσίασε τους απανταχού μακαρονάδες, αφού απέδειξε ότι η κατανάλωση ζυμαρικών όχι μόνο δεν ευθύνεται για την αύξηση βάρους, αλλά συμβάλλει στο αδυνάτισμα. Τώρα, μια ακόμα μελέτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας που υποστηρίζει ότι η ένταξη των ζυμαρικών σε μια ισορροπημένη διατροφή μάς βοηθά στο να παραμείνουμε υγιείς.

Υπάρχουν 6 λάθη που μας εμποδίζουν να φτιάξουμε την καλύτερη μακαρονάδα. Ποια είναι αυτά και πώς θα τα αποφύγουμε με ένα κλικ εδώ 

Η νέα αυτή έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης Obesity Society στα τέλη του 2016, υποστηρίζει ότι όσοι τρώνε ζυμαρικά κινδυνεύουν λιγότερο από ασθένειες και συνεπώς παραμένουν υγιείς. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι όσοι εντάσσουν τα ζυμαρικά στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό τους τείνουν να τηρούν μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή από εκείνους που τα έχουν εντελώς αποκλείσει από τη δίαιτά τους.

Ο Τάσος Αντωνίου φτιάχνει την απόλυτη μακαρονάδα με κόκκινο πέστο πιπεριάς! Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο

Γιατί, όμως, τα ζυμαρικά έχουν τόσο ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας; Οι επιστήμονες εξηγούν  ότι η σωστή και με μέτρο κατανάλωση ζυμαρικών σε εβδομαδιαία βάση μάς αποτρέπει στο να εντάξουμε στη διατροφή μας ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Τα ζυμαρικά περιέχουν υδατάνθρακες που μας χαρίζουν ενέργεια. Επιπλέον, αισθάνομαστε περισσότερο χορτάτοι και αποφεύγουμε να φάμε κάτι άλλο, αφού τα ζυμαρικά περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, είναι μια τροφή χωρίς χοληστερόλη και ελάχιστο έως μηδαμινό νάτριο, ενώ η κατανάλωσή της συνδέεται και με την μεγαλύτερη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό, όπως το μαγνήσιο, το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος και οι φυτικές ίνες. Μάλιστα, η διαιτολόγος Diane Welland, υπεύθυνη επικοινωνίας της αμερικανικής οργάνωσης για την προώθηση των ζυμαρικών, υποστηρίζει ότι τα επόμενα χρόνια τα ζυμαρικά θα αποτελούν ένα απαραίτητο συστατικό μιας υγιεινής  και σωστής διατροφής.

Τι άλλο, λοιπόν, θέλουμε για να πειστούμε ότι μια μακαρονάδα μάς κάνει καλό; Όλες οι συνταγές του Μαμα Πεινάω για τις καλύτερες μακαρονάδες με ένα κλικ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.