Ο οίκος Fabergé συναντά τα Ladurée

Τα περίτεχνα διακοσμημένα αυγά κι οι δημιουργίες του οίκου ορολογοποιίας και κοσμημάτων Fabergé έχουν συνδέσει το όνομά τους με την πολυτέλεια και τη ραφινάτη αισθητική. Το ζαχαροπλαστείο Ladurée, που φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια του, φημίζεται για τα macarons του, ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά γλυκά.

Θα ήταν εφικτό να συνδυαστεί η γεύση με τις ακριβές και εξεζητημένες προτιμήσεις;  Κι όμως. Πριν λίγες μέρες, ένα μικρό ζαχαροπλαστείο Ladurée άνοιξε μέσα στο κατάστημα του οίκου Fabergé  που βρίσκεται στη Γενεύη. Το μικρό salon de thé, όπως οι Γάλλοι αρέσκονται να τα χαρακτηρίζουν, ονομάζεται “Les Délices de Fabergé” (“Οι χαρές του Fabergé”) και βρίσκεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μακριά από αδιάκριτα μάτια. 

Με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε τυπικά παριζιάνικα καφέ, στο “Les Délices de Fabergé” οι θαμώνες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα φημισμένα macarons του Ladurée και να τα συνοδεύσουν με σαμπάνια. Παράλληλα, θα συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού θα είναι οι πρώτοι που θα θαυμάσουν τις νέες δημιουργίες Fabergé. Το salon de thé θα λειτουργεί ορισμένες μέρες και ώρες μέχρι και τις 16 Μαΐου 2012 κι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει γίνει κράτηση. 

Για περισσότερες πληροφορίες: faberge.com

 

Μαρία Αϊβαλιώτη

 

Πηγή φωτογραφίας: firstluxe.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.