Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος! Πεντανόστιμο και αγαπημένο πιάτο.
Εκτύπωση
Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος
Ριζότο με κρέμα γάλακτος από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε το πιο λαχταριστό και κρεμώδες ριζότο και συνοδεύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Μερίδες 4
Θερμίδες 440θερμίδες
Υλικά
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 200 γρ. άσπρα μανιτάρια
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΥΠΕΡΤΕΛΕΙΟ ριζοτακι αλλα παχαινει η κρεμα γαλακτος