ΑρχικήΣυνταγέςΡύζι & ΠατάτεςΡιζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος! Πεντανόστιμο και αγαπημένο πιάτο.

ριζοτο με κρεμα γαλακτος
Εκτύπωση

Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος

Ριζότο με κρέμα γάλακτος από τον Τάσο Αντωνίου. Απολαύστε το πιο λαχταριστό και κρεμώδες ριζότο και συνοδεύστε το με ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ριζότο μανιταριών με κρέμα γάλακτος
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 440θερμίδες

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. άσπρα μανιτάρια
  • 1 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Όταν απορροφηθεί όλο, προσθέτουμε το ζεστό ζωμό σε τρεις δόσεις, λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά το ριζότο για 15 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουτζουκάκια με πουρέ

Σουτζουκάκια με πουρέ πατάτας από τον Τάσο Αντωνίου! Δείτε όλα τα μυστικά για σουτζουκάκια πεντανόστιμα με αφράτη υφή, γεμάτα αρώματα κύμινου, με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και πουρέ.

Ζουμερό ψάρι στη λαδόκολλα

Μία εύκολη συνταγή, πολύ ελαφριά που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν τα ψάρια.

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!

Περισσότερα άρθρα

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού

Η ιστορία πίσω από το τιραμισού, το πιο δημοφιλές ιταλικό γλυκό με μπισκότα, βελούδινγ κρέμα και άρωμα εσπρέσο.

8 υλικά στην κουζίνα που δεν ανακυκλώνονται

Δείτε ποιες συσκευασίες που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα δεν μπαίνουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Πλυντήριο πιάτων: τα 7 μυστικά που δεν ήξερες

Πλυντήριο πιάτων και όλα τα μυστικά που χρειαζόμαστε για να το χρησιμοποιούμε σωστά! Μάθετε πώς θα πλένετε τα πιάτα εύκολα και πολύ οικονομικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ