Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Ο Πύργος του Άιφελ ή επί το γαλλικότερον La Tour Eiffel είναι από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία του Παρισιού. Τι κι αν εξαρχής οι Γάλλοι τον θεωρούσαν αντιαισθητικό και σχολίαζαν αρνητικά την αρχιτεκτονική και δομή του; Σήμερα, το κατασκεύασμα του αρχιτέκτονα και μηχανικού Gustave Eiffel είναι το καμάρι των Παριζιάνων και ίσως το πιο φωτογραφημένο μνημείο της Πόλης του Φωτός.
Για τα Χριστούγεννα, ο διάσημος οίκος ζαχαροπλαστικής Ladurée αποφάσισε να δημιουργήσει τον πιο γλυκό και λαχταριστό Πύργο του Άιφελ φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου από μακαρόν, το πιο διάσημο γλυκό του οίκου. Ο άκρως εντυπωσιακός και λαχταριστός πύργος δεσπόζει επιβλητικός στην αίθουσα υποδοχής ενός από τα πιο ξεχωριστά και ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης, το InterContinental Paris – Le Grand. Αν οι φωτογραφίες φαίνονται τόσο εντυπωσιακές, φανταστείτε πώς θα είναι από κοντά!