ΑρχικήΆρθραO σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας

O σωστός τρόπος να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Από την Μαίρη Βλάχου,

Τα ντουλάπια της κουζίνα σας υποφέρουν καθημερινά.  Όχι μόνο από τη χρήση που κάνετε εσείς, αλλά από τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και τη σκόνη που μαζεύεται στην επιφάνεια και το εσωτερικό τους. Εμείς σας δείχνουμε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να τα διατηρείτε πάντα καθαρά και αστραφτερά .

  • Φτιάξτε το σωστό διάλυμα. Αναμείξτε 1 φλ. λευκό ξίδι και 1 φλ. νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το ήπιο φυσικό καθαριστικό για να καθαρίσετε καθημερινά τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Γιατί; Η σύστασή τους είναι τόσο ελαφριά που δεν θα αλλάξει την όψη τους και δεν θα θαμπώσει το βερνίκι τους. Αν σαν ενοχλεί η μυρωδιά του ξιδιού, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 κ.γ. απορρυπαντικό πιάτων.
  • Καθαρίστε τα ντουλάπια σας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα. Τα λίπη και τα υπολείμματα φαγητού συσσωρεύονται στην επιφάνεια τους κάθε φορά που μαγειρεύετε. Φροντίστε να καθαρίζετε το καπάκι τους με ένα καθαρό βαμβακερό πανί το οποίο έχετε προηγουμένως βουτήξει στο διάλυμα λευκού ξιδιού και νερού. Στραγγίξτε το πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Στεγνώστε καλά τα ντουλάπια της κουζίνα σας χρησιμοποιώντας ένα καθαρό στεγνό πανί – ειδικά αν είναι από ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε την συσσώρευση της υγρασίας στην επιφάνεια τους.
  • Κάθε 2-3 μέρες, καθαρίστε το εσωτερικό των ντουλαπιών σας για να απομακρύνετε λεκέδες από τα τρόφιμα που διατηρείται σε αυτά. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό καθαριστικό και στεγνώστε το με ένα καθαρό μαλακό πανί. Αν βαριέστε να καθαρίζετε τόσο συχνά, καλύψτε το εσωτερικό τους με μερικά σουπλά.
  • Τα σωματίδια του φαγητού «τρυπώνουν» στα ντουλάπια σας και μετατρέπονται σε σκόνη εξαιτίας των ατμών που δημιουργείται κατά το μαγείρεμα. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να ξεσκονίσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας. Φροντίστε να επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία κάθε 3-4 μέρες για να αποφύγετε τη δημιουργία επίμονων λεκέδων.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με λαχανικά στον φούρνο

Κοτόπουλο με πιπεριές, κρεμμύδι, ντομάτες και πικάντικη χαρίσα ψημένο στο φούρνο.

Γρήγορο καλτσόνε με λουκάνικο

Σε αυτή τη συνταγή για καλτσόνε η γέμιση περιέχει λουκάνικο, ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Εκλέρ ταψιού

Εκλέρ ταψιού. Ένα ιδιαίτερο γλυκό ψυγείου που θυμίζει εύκολο εκλέρ, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι ιδανικό για κέρασμα ή ως τούρτα γενεθλίων. Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους!

Περισσότερα άρθρα

Τα 9 μυστικά για τέλειες ψητές πατάτες

Tέλειες πατάτες φούρνου κάθε φορά, με τα 9 μυστικά του Τάσου Αντωνίου για τραγανή, χρυσαφένια κρούστα και ζουμερό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ