ΑρχικήΆρθραΟ Top Chef της Google

Αρχισεφ: Οι Googlers πεινάνε”  ήταν η αγγελία που αναρτήθηκε από τον βετεράνο Lary Page το 1999 στην κεντρική σελίδα της Google, για την εύρεση ενός ταλαντούχου chef, κατάλληλο για να προετοιμάζει τα γεύματα των εργαζομένων της Google. 

Εκείνη την περίοδο, η Google είχε 45 υπαλλήλους. Μετά, από πολλές συνεντεύξεις, απορίψεις, ο Charlie Ayers, επιλέχθηκε ανάμεσα από χιλιάδες επίδοξους chef! Πριν την άφιξη του Charlie οι Googlers τρέφονταν αποκλειστικά με burgers και έτοιμο φαγητό. Ο Charlie όμως είχε ένα σκοπό: να ετοιμάσει εκλεκτής ποιότητας, φαγητό από υλικά οργανικής προέλευσης. 

Το 2004, με έδρα στο Headquarter του Mountain View, η εταιρία έγινε γρήγορα γνωστή για  τα φανταστικά γεύματα που παρείχε στους εργαζόμενους της, που ήταν νέοι και απολαύμβαναν και οι ίδιοι την ζωή!

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει και ο ίδιος, “ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω την ψευδαίσθηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι στο γραφείο αλλά σε ένα είδος κρουαζιέρας, με το κατάλληλο decor και κουζίνα φυσικά! Έτσι έχουμε κλασσικά πιάτα, αλλά και Ιταλική, Γαλλική, Αφρικανική και Ασιατική κουζίνα! “

Η φήμη του Charlie, άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα, έτσι πολλοί του έστελναν προσφορές και ευκαιρίες να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, αλλά ο ίδιος δεν άφησε την Google λόγω του συμβολαίου του. Έμεινε στην διάσημη εταιρεία για 5,5 χρόνια. Στο μεταξύ, αγόρασε μετοχές της εταιρείας οι οποίες μετά από αρκετό καιρό απέδωσαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 26 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά ο high tech chef αποχώρησε από την εταιρεία το 2005. Πρός τιμήν του δόθηκε μια μεγάλη γιορτή όπου δωθηκαν 5.000 t-shirts στους Googlers με το πρόσωπο του Charlie. O ίδιος έδωσε πολλά αυτόγραφα και εισέπραξε μια μεγάλη αγκαλιά από τους ιδρυτές, τους CEO και τους υπαλλήλους της Google!

Μάλιστα, η ιστορία της Google περιλαμβάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στο Charlie Ayers, με τίτλο “Charlie’s place”.

 

Εικόνα:  Digital Inspiration

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σνίτσελ κοτόπουλο

Το αγαπήμενο όλων μας σνίτσελ, έτοιμο σε 10 λεπτά!

Βιετναμέζικος καφές κρύος

Βιετναμέζικος καφές. Μάθε πώς θα φτιάξεις έναν μοναδικό κρύο καφέ με υπέροχο άρωμα και πλούσια γεύση!

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι

Ριζότο με κολοκύθα και σπανάκι από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πολύ γρήγορη συνταγή για ριζότο, ιδανική για τον χειμώνα, που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη νοστιμιά της! 

Περισσότερα άρθρα

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Δυο πανεύκολοι τρόποι να συντηρήσεις τα συσκευασμένα λαχανικά περισσότερο

Μάθε πώς να συντηρήσεις σωστά τα συσκευασμένα λαχανικά με 2 εύκολα tips.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ