Ο Top Chef της Google

Αρχισεφ: Οι Googlers πεινάνε”  ήταν η αγγελία που αναρτήθηκε από τον βετεράνο Lary Page το 1999 στην κεντρική σελίδα της Google, για την εύρεση ενός ταλαντούχου chef, κατάλληλο για να προετοιμάζει τα γεύματα των εργαζομένων της Google. 

Εκείνη την περίοδο, η Google είχε 45 υπαλλήλους. Μετά, από πολλές συνεντεύξεις, απορίψεις, ο Charlie Ayers, επιλέχθηκε ανάμεσα από χιλιάδες επίδοξους chef! Πριν την άφιξη του Charlie οι Googlers τρέφονταν αποκλειστικά με burgers και έτοιμο φαγητό. Ο Charlie όμως είχε ένα σκοπό: να ετοιμάσει εκλεκτής ποιότητας, φαγητό από υλικά οργανικής προέλευσης. 

Το 2004, με έδρα στο Headquarter του Mountain View, η εταιρία έγινε γρήγορα γνωστή για  τα φανταστικά γεύματα που παρείχε στους εργαζόμενους της, που ήταν νέοι και απολαύμβαναν και οι ίδιοι την ζωή!

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει και ο ίδιος, “ο στόχος μου ήταν να δημιουργήσω την ψευδαίσθηση ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι στο γραφείο αλλά σε ένα είδος κρουαζιέρας, με το κατάλληλο decor και κουζίνα φυσικά! Έτσι έχουμε κλασσικά πιάτα, αλλά και Ιταλική, Γαλλική, Αφρικανική και Ασιατική κουζίνα! “

Η φήμη του Charlie, άρχισε να εξαπλώνεται γρήγορα, έτσι πολλοί του έστελναν προσφορές και ευκαιρίες να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, αλλά ο ίδιος δεν άφησε την Google λόγω του συμβολαίου του. Έμεινε στην διάσημη εταιρεία για 5,5 χρόνια. Στο μεταξύ, αγόρασε μετοχές της εταιρείας οι οποίες μετά από αρκετό καιρό απέδωσαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 26 εκατομμύρια δολάρια.

Τελικά ο high tech chef αποχώρησε από την εταιρεία το 2005. Πρός τιμήν του δόθηκε μια μεγάλη γιορτή όπου δωθηκαν 5.000 t-shirts στους Googlers με το πρόσωπο του Charlie. O ίδιος έδωσε πολλά αυτόγραφα και εισέπραξε μια μεγάλη αγκαλιά από τους ιδρυτές, τους CEO και τους υπαλλήλους της Google!

Μάλιστα, η ιστορία της Google περιλαμβάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στο Charlie Ayers, με τίτλο “Charlie’s place”.

 

Εικόνα:  Digital Inspiration

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.