Οινογνωσία στον αέρα από την KLM!

Μια ξεχωριστή γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια της πτήσης KL605 από το Άμστερνταμ με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Υπό την καθοδήγηση της οινοχόου Thérèse Boer, οι επιβάτες που ταξιδεύσαν στην World Business Class δοκίμασαν τρεις λευκούς και τρεις ερυθρούς οίνους. Τα δύο κρασιά που ξεχώρισαν θα σερβίρονται στην World Business Class το φθινόπωρο.

Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της KLM που οργανώθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας κατά τη διάρκεια διηπειρωτικής πτήσης. Επιβάτες της World Business Class, δημοσιογράφοι και οι ειδικοί του κρασιού της KLM δοκίμασαν έξι κρασιά κατά τη διάρκεια μιας τυφλής δοκιμής. Στο τέλος της δοκιμής η Thérèse Boer αποκάλυψε ποια κρασιά είχαν δοκιμάσει. Τα δύο που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία και θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων από το φθινόπωρο είναι το The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Γαλλία) και το Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Χιλή).  

Γεύση

Οι επιβάτες βιώνουν τις γεύσεις και τα αρώματα με διαφορετικό τρόπο κατά τη διάρκεια των πτήσεων, γεγονός που οφείλεται σε παράγοντες όπως η πίεση της καμπίνας και η υγρασία. Οι αισθήσεις της γεύσης και της οσμής μειώνονται κατά μέσο όρο 20% κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Για το λόγο αυτό, τα γεύματα που σερβίρονται στα αεροσκάφη της KLM είναι πιο πικάντικα και τα κρασιά που επιλέγονται με πιο πλούσιο στόμα. Τα κρασιά με έντονες τανίνες είναι λιγότερο ευχάριστα σε μεγάλο υψόμετρο και ως εκ τούτου δεν είναι διαθέσιμα στη λίστα κρασιών της KLM. 

Γεύματα και οίνοι από τους Jonnie και Thérèse Boer

O Jonnie Boer, o γνωστός Ολλανδός σεφ με τα τρία αστέρια Michelin συμμετείχε στην πτήση αυτή της KLM για το Σαν Φρανσίσκο. Η KLM πρόκειται να προσφέρει έως τις 26 Οκτωβρίου στην World Business Class τις δημιουργίες του, στις πτήσεις που αναχωρούν από το Άμστερνταμ. Ο Jonnie εξήγησε στους επιβάτες πώς δημιούργησε τα γεύματα για την KLM και ποιοι παράγοντες έπρεπε να ληφθούν υπόψη κατά την προετοιμασία των συνταγών. 

Επιπλέον, από αυτό το μήνα, η KLM προσφέρει ένα λευκό κρασί που έχει επιλεγεί ειδικά από την Thérèse, δημιουργία του παραγωγού Ken Forrester: το Old Vine Reserve Chenin Blanc 2014. Το κρασί είναι εξίσου εξαιρετικό στον αέρα όπως και στο έδαφος, ενώ η δοκιμή του κατά τη διάρκεια της πτήσης δίνει την αίσθηση ενός ακόμη πιο πλούσιου σώματος.  

Η KLM επενδύει στα προϊόντα που προσφέρονται στις πτήσεις της

Η KLM επενδύει συνεχώς στα προϊόντα που προσφέρει κατά τις πτήσεις της. Για παράδειγμα, το εσωτερικό της καμπίνας World Business Class ανακαινίστηκε πλήρως σε όλο τον στόλο των Boeing 747. Επίσης, ο στόλος των Boeing 777-200 ανανεώνεται με ένα νέο εσωτερικό καμπίνας στις κατηγορίες θέσεων World Class Business και Economy Class. Εδώ και αρκετά χρόνια τα γεύματα που προσφέρονται στην World Business Class δημιουργούνται από κορυφαίους ολλανδούς σεφ, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε συνεργασίες με δημιουργικούς σεφ και sommelier.  

Στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί μενού από τον Sergio Herman, τον Richard Ekkebus, τον Mario Ridder και τον Richard van Oostenbrugge. Με την έναρξη του νέου προγράμματος πτήσεων για τον χειμώνα του 2015, ένα νέο μενού πρόκειται να προσφέρεται στην Οικονομική θέση: Το Tasty Blue. 

H KLM υπήρξε η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που εισήγαγε τους δίσκους που κατασκευάζονται από πολυπροπυλένιο. Πρόκειται για ένα υλικό ελαφρύτερο και πιο εύκολο στην ανακύκλωση, ενώ έχει μικρότερη επίπτωση στο περιβάλλον.

Τέλος, με την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου, ένα νέο ελαφρύ τρόλεϊ θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Τα τρόλεϊ αυτά θα είναι σε απόλυτη εναρμόνιση με τον σχεδιασμό Delft Blue των δίσκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.