ΑρχικήΣυνταγέςΨαρονέφρι με πουρέ κάστανου

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου,  Συνταγή πολύ εύκολη, εντυπωσιακή και νόστιμη.

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου
Εκτύπωση

Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου

Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ψαρονέφρι με πουρέ κάστανου
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό ψαρονέφρι 2 ή 3 μπαστούνια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. τσαγιού μαυροδάφνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας ή κρέατος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • Για τον πουρέ κάστανου

  • 1 κιλό κάστανα καθαρισμένα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και προβρασμένα κάστανα
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Για τον πουρέ: Βράζουμε χαραγμένα τα κάστανα για 10΄-15΄ να ανοίξουν. Τα ξεφλουδίζουμε και κρατάμε 1 κιλό καθαρή σάρκα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά. Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα. Τα σκεπάζουμε και τα σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε. Τα περνάμε από το μύλο του πουρέ πάνω σε πιατέλα ώστε να σχηματίσουν φωλιά μέσα στην οποία θα μπει το κρέας. 
  • Καθαρίζουμε τα νεύρα από το ψαρονέφρι. Με σπάγκο ψησίματος δένουμε κάθε ψαρονέφρι 4 εκ., ανάλογα με το μέγεθός του. Αφού τα δέσουμε όλα, κόβουμε σε μενταγιόν (κομμάτια). Έτσι κάθε κομμάτι θα παραμείνει δεμένο και θα κρατήσει το σχήμα του κατά το μαγείρεμα. 
  • Σε βαθύ τηγάνι που να σκεπάζεται ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τα μενταγιόν για 3΄-4΄από κάθε πλευρά. Τα σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2΄ και προσθέτουμε το ζωμό και το θυμάρι. Γυρίζουμε το κρέας με τσιμπίδα και αφήνουμε λίγα λεπτά να γλασάρει και να πυκνώσει η σάλτσα. Είναι έτοιμη όταν εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες. Γαρνίρουμε τον πουρέ σε φωλιά και από πάνω τοποθετούμε τα μενταγιόν. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα.
  • Tip: Μία εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει και την τελευταία στιγμή. Φτιάξτε τον πουρέ κάστανου, διατηρήστε τον ζεστό και τελευταία στιγμή περάστε τον στον μύλο λαχανικών, αλλιώς αλέστε τον. Όχι απλά στολίδι για το γιορτινό τραπέζι, αλλά κάτι παραπάνω!

Δείτε επίσης: Συνταγή για υπέροχο banofee

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χαλβάς με εσπεριδοειδή και ρόδι

Συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με εσπεριδοειδή, λουίζα και ρόδι!

Ατομικά μπανόφι σε 5 λεπτά

Banofee στην πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του, χωρίς να χρειαστεί να βράσετε ζαχαρούχο γάλα, από τον Τάσο Αντωνίου!

Κρέμα λεμονιού (lemon curd)

Συνταγή για απίθανη κρέμα λεμονιού. Χρησιμοποιήστε τη για να γαρνίρετε γλυκά, να επικαλύψετε το ψωμί ή απολαύστε τη σκέτη!

Περισσότερα άρθρα

Έξυπνα tips για πετυχημένες συνταγές

Ακόμη και η μαγειρική δεν θέλει κόπο, άλλα τρόπο! Μερικά tips για πεντανόστιμα φαγητά, εύκολα και γρήγορα!

Οι 5 καλύτεροι κρύοι καφέδες που πρέπει να δοκιμάσεις!

Οι καλύτεροι κρύοι καφέδες και πώς μπορείς να τους απολαύσεις στο σπίτι με αυτές τις μοναδικές συνταγές για κρύο καφέ!

Πασχαλινό αρνί: και στον φούρνο τέλειο!

Πασχαλινό αρνάκι στον φούρνο: μυστικά για ζουμερό αρνί με τραγανή πετσούλα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ