ΑρχικήΆρθραΒραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για 2η χρονιά στο On...

Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από τους Χρυσούς Σκούφους για 2η χρονιά στο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το εστιατόριο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel στις Σπέτσες διακρίθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στον θεσμό των Χρυσών Σκούφων. Το βραβείο αποτελεί τιμή για τους ανθρώπους του ξενοδοχείου και έρχεται ως επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, της δημιουργικότητας και της επιμονής του chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του στην αγνή πρώτη ύλη και τις καθαρές γεύσεις. 

Η διάκριση αυτή επιβραβεύει το σύνολο της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει το On the Verandah, στο οποίο η δημιουργία του κάθε πιάτου αποτελεί ιεροτελεστία. Η πρώτη ύλη και η γεύση πρωταγωνιστούν. Ο chef Σταμάτης Μαρμαρινός επιλέγει τα πιο αγνά υλικά από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών και συλλέγει τις καλύτερες πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού και της ευρύτερης περιοχής. Μένοντας πιστός στην ελληνική κουζίνα, μετουσιώνει παραδοσιακές γεύσεις σε μοντέρνα πιάτα.

Η σύγχρονη εικόνα των γαστρονομικών προτάσεων του εστιατορίου δημιουργούν ενδιαφέρουσες αντιθέσεις με τις γνώριμες και καθαρές ελληνικές γεύσεις που σερβίρονται στο μαγικό σκηνικό της βεράντας του Ποσειδωνίου. Στηρίζοντας με κάθε μέσο και αναδεικνύοντας το ελληνικό προϊόν ο Σταμάτης Μαρμαρινός δημιουργεί πιάτα που αντικατοπτρίζουν την γαστρονομική μας παράδοση σε κάθε τους έκφανση. 

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν, η σημαντική αυτή διάκριση από έναν θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, έρχεται να εμψυχώσει όλη την ομάδα του On the Verandah αυξάνοντας συνάμα το αίσθημα ευθύνης για μια ακόμη πιο δημιουργική και γευστική χρονιά!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ginger lavender swizzle

Ginger lavender swizzle από τον mixologist Mario Basso!

Καϊπιρίνια

Συνταγή για καϊπιρίνια!

Cookies με πραλίνα φουντουκιού

Μπισκότα με πραλίνα φουντουκιού από τον Τάσο Αντωνίου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά και με μόλις τρια υλικά θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και μαλακά μπισκότα cookies με πραλίνα φουντουκιού!

Περισσότερα άρθρα

Αυτά είναι τα καλύτερα βούτυρα για τα γιορτινά γλυκά σας

Κάνουμε crash test στα βούτυρα του σούπερ μάρκετ και επιλέγουμε.

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

12 μυστικά που δεν θα σου πει κανείς για τα γλυκά του κουταλιού

Μάθετε τα μυστικά που κανείς δεν θα σας πει για να φτιάχνετε άψογα σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ