ΑρχικήΆρθραΌταν τα βαρέλια κρασιού γίνονται ξενοδοχείο

Όταν τα βαρέλια κρασιού γίνονται ξενοδοχείο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Η αισθητική σε ένα ξενοδοχείου παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγησή του κι είναι ένας από τους λόγους που κάποια ξενοδοχεία παγκοσμίως παραμένουν πάντα στην επικαιρότητα, χωρίς να χάνουν, στο πέρασμα του χρόνου, το κύρος και την αίγλη τους. Υπάρχουν, βέβαια, και ξενοδοχεία που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να προσεγγίσουν τον επισκέπτη λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσής τους.

Στη Δανία, στο ξενοδοχείο Can Sleep τα δωμάτια μοιάζουν με κουτιά μπίρας. Το όνομα του ξενοδοχείου που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει “μπορεί να κοιμηθείς” δεν είναι τυχαίο, αφού οι διαστάσεις του κάθε δωματίου-κουτιού μπίρας είναι μόλις 3,80x 2, 2 μέτρα. Το δωμάτιο είναι χωρισμένο σε δυο επίπεδα, στον όροφο βρίσκεται το υπνοδωμάτιο και στο ισόγειο το καθιστικό το οποίο έχει και ένα μίνι μπαρ, γεμάτο φυσικά με μπίρες. Το συγκεκριμένο κατάλυμα δημιουργήθηκε από την Βασιλική Δανέζικη Ζυθοποιία για τις ανάγκες του μουσικού φεστιβάλ Smukfest που διεξάγεται στην πόλη Skandenrborg κάθε Αύγουστο.

Από την άλλη στην Ολλανδία, αποφάσισαν να εντυπωσιάσουν τους φίλους του κρασιού και δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο που τα δωμάτιά του είναι φτιαγμένα από παλιά βαρέλια κρασιού. Το ξενοδοχείο είναι το De Vrouwe Van Staroven και βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Staroven στη Νότια Ολλανδία. Τα 4 τεράστια βαρέλια κρασιού προέρχονται από την Ελβετία και αρχικά το καθένα ήταν γεμάτο με 14.500 λίτρα Beaujolais, το γνωστό γαλλικό κρασί. Τώρα, το κάθε βαρέλι έχει μετατραπεί σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, εξοπλισμένο με τα άκρως απαραίτητα. Βέβαια, για κάποιον που δεν είναι φίλος του οίνου, δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αφού η μυρωδιά του κρασιού είναι αρκετά έντονη. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό και φανερώνει τις ανέσεις του “οινόφιλου” ξενοδοχείου, για να πάρουμε μια μυρωδιά.

Εμείς, στο Μαμα Πειναω, εκτιμάμε δεόντως τα προσεγμένα και καλαίσθητα ξενοδοχεία που θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και σε γευστικό επίπεδο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακλαβάς του Τάσου, εύκολος & αρωματικός

Μπακλαβάς παραδοσιακός και τραγανός. Στην Ανατολή φτιάχνουν τον μπακλαβά με φιστίκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδι για τη γέμιση του γλυκού σας.

Λουκάνικα με πατάτες και λαχανικά στο τηγάνι

Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα πεντανόστιμο κυρίως πιάτο που θα φτιάξεις μέσα στο τηγάνι σε λίγα λεπτά.

Κέικ καρότο

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ καρότου!

Περισσότερα άρθρα

Τα food trends του 2019 σύμφωνα με το Pinterest

Αυτά είναι τα food trends που θα μαγειρέψουμε και θα μοιραστούμε με τους αγαπημένους μας το 2019.

7 ιδέες για υγιεινό & θρεπτικό πρωινό σε 10 λεπτά

Ετοίμασε πρωινό σε 10 λεπτά, γεμάτο ενέργεια και γεύση για όλα τα γούστα!

4 απίθανοι τρόποι να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις φλούδες λεμονιού, εύκολα και αποτελεσματικά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ