Όταν τα βαρέλια κρασιού γίνονται ξενοδοχείο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Η αισθητική σε ένα ξενοδοχείου παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγησή του κι είναι ένας από τους λόγους που κάποια ξενοδοχεία παγκοσμίως παραμένουν πάντα στην επικαιρότητα, χωρίς να χάνουν, στο πέρασμα του χρόνου, το κύρος και την αίγλη τους. Υπάρχουν, βέβαια, και ξενοδοχεία που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να προσεγγίσουν τον επισκέπτη λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσής τους.

Στη Δανία, στο ξενοδοχείο Can Sleep τα δωμάτια μοιάζουν με κουτιά μπίρας. Το όνομα του ξενοδοχείου που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει “μπορεί να κοιμηθείς” δεν είναι τυχαίο, αφού οι διαστάσεις του κάθε δωματίου-κουτιού μπίρας είναι μόλις 3,80x 2, 2 μέτρα. Το δωμάτιο είναι χωρισμένο σε δυο επίπεδα, στον όροφο βρίσκεται το υπνοδωμάτιο και στο ισόγειο το καθιστικό το οποίο έχει και ένα μίνι μπαρ, γεμάτο φυσικά με μπίρες. Το συγκεκριμένο κατάλυμα δημιουργήθηκε από την Βασιλική Δανέζικη Ζυθοποιία για τις ανάγκες του μουσικού φεστιβάλ Smukfest που διεξάγεται στην πόλη Skandenrborg κάθε Αύγουστο.

Από την άλλη στην Ολλανδία, αποφάσισαν να εντυπωσιάσουν τους φίλους του κρασιού και δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο που τα δωμάτιά του είναι φτιαγμένα από παλιά βαρέλια κρασιού. Το ξενοδοχείο είναι το De Vrouwe Van Staroven και βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Staroven στη Νότια Ολλανδία. Τα 4 τεράστια βαρέλια κρασιού προέρχονται από την Ελβετία και αρχικά το καθένα ήταν γεμάτο με 14.500 λίτρα Beaujolais, το γνωστό γαλλικό κρασί. Τώρα, το κάθε βαρέλι έχει μετατραπεί σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, εξοπλισμένο με τα άκρως απαραίτητα. Βέβαια, για κάποιον που δεν είναι φίλος του οίνου, δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αφού η μυρωδιά του κρασιού είναι αρκετά έντονη. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό και φανερώνει τις ανέσεις του “οινόφιλου” ξενοδοχείου, για να πάρουμε μια μυρωδιά.

Εμείς, στο Μαμα Πειναω, εκτιμάμε δεόντως τα προσεγμένα και καλαίσθητα ξενοδοχεία που θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και σε γευστικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.