ΑρχικήΆρθραΌταν τα βαρέλια κρασιού γίνονται ξενοδοχείο

Όταν τα βαρέλια κρασιού γίνονται ξενοδοχείο

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Η αισθητική σε ένα ξενοδοχείου παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγησή του κι είναι ένας από τους λόγους που κάποια ξενοδοχεία παγκοσμίως παραμένουν πάντα στην επικαιρότητα, χωρίς να χάνουν, στο πέρασμα του χρόνου, το κύρος και την αίγλη τους. Υπάρχουν, βέβαια, και ξενοδοχεία που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να προσεγγίσουν τον επισκέπτη λόγω της ιδιαίτερης διαμόρφωσής τους.

Στη Δανία, στο ξενοδοχείο Can Sleep τα δωμάτια μοιάζουν με κουτιά μπίρας. Το όνομα του ξενοδοχείου που σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά σημαίνει “μπορεί να κοιμηθείς” δεν είναι τυχαίο, αφού οι διαστάσεις του κάθε δωματίου-κουτιού μπίρας είναι μόλις 3,80x 2, 2 μέτρα. Το δωμάτιο είναι χωρισμένο σε δυο επίπεδα, στον όροφο βρίσκεται το υπνοδωμάτιο και στο ισόγειο το καθιστικό το οποίο έχει και ένα μίνι μπαρ, γεμάτο φυσικά με μπίρες. Το συγκεκριμένο κατάλυμα δημιουργήθηκε από την Βασιλική Δανέζικη Ζυθοποιία για τις ανάγκες του μουσικού φεστιβάλ Smukfest που διεξάγεται στην πόλη Skandenrborg κάθε Αύγουστο.

Από την άλλη στην Ολλανδία, αποφάσισαν να εντυπωσιάσουν τους φίλους του κρασιού και δημιούργησαν ένα ξενοδοχείο που τα δωμάτιά του είναι φτιαγμένα από παλιά βαρέλια κρασιού. Το ξενοδοχείο είναι το De Vrouwe Van Staroven και βρίσκεται στην παραθαλάσσια πόλη Staroven στη Νότια Ολλανδία. Τα 4 τεράστια βαρέλια κρασιού προέρχονται από την Ελβετία και αρχικά το καθένα ήταν γεμάτο με 14.500 λίτρα Beaujolais, το γνωστό γαλλικό κρασί. Τώρα, το κάθε βαρέλι έχει μετατραπεί σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, εξοπλισμένο με τα άκρως απαραίτητα. Βέβαια, για κάποιον που δεν είναι φίλος του οίνου, δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία, αφού η μυρωδιά του κρασιού είναι αρκετά έντονη. Το βίντεο είναι αποκαλυπτικό και φανερώνει τις ανέσεις του “οινόφιλου” ξενοδοχείου, για να πάρουμε μια μυρωδιά.

Εμείς, στο Μαμα Πειναω, εκτιμάμε δεόντως τα προσεγμένα και καλαίσθητα ξενοδοχεία που θέλουν να μας εντυπωσιάσουν και σε γευστικό επίπεδο.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λουκανικοπιτάκια

Τα πιο νόστιμα λουκανοπιτάκια! Φτιάξτε τη συνταγή για λουκανοπιτάκια του Τάσου με σπιτική ζύμη και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας.

Ντοματοκεφτέδες της τεμπέλας

Οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης είναι αξεπέραστος μεζές! Συνοδεύονται ιδανικά με σως γιαουρτιού, τηγανητές πατάτες και παγωμένη μπύρα.

Μαγειρίτσα κοτόπουλο

Μαγειρίτσα κοτόπουλο από τον Τάσο Αντωνίου. Μια πεντανόστιμη μαγειρίτσα με κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε τα εντόσθια!

Περισσότερα άρθρα

Το μενού της εβδομάδας (20/1 – 25/1)

Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, νόστιμες και γρήγορες συνταγές ιδανικές για το καλοκαίρι από τον αγαπημένο μας Τάσο Αντωνίου.

Χιόνι στην Αθήνα, καιρός για σούπες!

Συμβουλές για το χιόνι, πώς να φάτε και τί να πιείτε για να ζεσταθείτε!

Τα 6 μυστικά για καταπληκτική ζύμη για τάρτα

Μάθετε τα μυστικά για τις καλύτερες σπιτικές τάρτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ