Από την Άννα Ευθυμίου,
Τα cupcakes έχουν επίσημα βγει εκτός της μοδός, το cronut είναι ο βασιλιάς των γλυκών (έφτασε μέχρι και στην Ελλάδα, ντε) και νέα αστέρα της ζαχαροπλαστικής φαίνεται ότι θα αναδειχθούν πολύ σύντομα. Ο λόγος για το παγωτό σάντουιτς με churro (τον ισπανικό λουκουμά), το νέο υβριδιακό γλυκό, που συνδυάζει τις δύο μεγάλες μας αγάπες – το παγωτό και το churro. Δημιουργήθηκαν στο Λος Άντζελες, σε ένα pop up ζαχαροπλαστείο, ενώ το μεγάλο νέο είναι ότι δεν διατίθεται προς πώληση. Μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο σε catering που αναλαμβάνει το ζαχαροπλαστείο ή σε γαστρονομικά φεστιβάλ που διοργανώνονται στην περιοχή. Μπορεί να είναι κάπως απάνθρωπο όλο αυτό για εμάς τους ζαχαρόβιους, κι έτσι προς το παρόν απολαμβάνουμε το #foodporn μέσα από φωτογραφίες.
Η συνταγή είναι απλή. Ακολουθείτε τη συνταγή για churro. Γεμίζετε σακούλα ζαχαροπλαστικής με το μείγμα για churro και σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σχηματίζετε σε κυκλικό σχήμα σπιράλ με τη ζύμη. Τηγανίζετε τα “μπισκότα”-churros και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κατόπιν, τοποθετείτε από μία μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας στα μισά churros και καλύπτετε αποπάνω με τα υπόλοιπα churros. Καλή απόλαυση!
Εικόνες via fastcompany.com/3032013/most-creative-people/finally-a-worthy-cronut-successor-behold-the-churro-ice-cream-sandwich