Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Τάσο Αντωνίου. Ο χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό που απολαμβάνουμε τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά, να φουσκώσει και να πάρει το γλυκό καφέ χρώμα της κανέλας.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Print

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υπέροχος σιμιγδαλένιος χαλβάς από τον Τάσο Αντωνίου. Ο χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό που απολαμβάνουμε τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά και να μοσχομυρίσει το σπίτι γλυκό χαλβά!
Course Γλυκά
Cuisine Ελληνική
Keyword Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Prep Time 5 λεπτά
Cook Time 15 λεπτά
Servings 10
Calories 328θερμίδες

Ingredients

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή μαύρη
  • ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Instructions

  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι. Τα καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα. Ανακατεύουμε για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να πάρει το γλυκό χρώμα της κανέλας.
  •  Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά ο χαλβάς ξεφορμάρουμε.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια
  1. Μπράβο πολλα! Φοβερή συνταγή. Τέλειο χρωμα εχει κάθε άρωμα. Τόσα χρόνια κάνουμε χαλβά και πρώτη φορά τέτοιο αποτέλεσμα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή