ΑρχικήΔελτία ΤύπουΠαρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καρακάση MW “The Wines of Santorini” στο Selene...

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καρακάση MW “The Wines of Santorini” στο Selene Restaurant.

Σε μια βραδιά για απαιτητικούς ουρανίσκους, γεμάτη ωραίες γεύσεις και ένα γαστρονομικό ταξίδι στον αμπελώνα της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση “The Wines of Santorini” στο Selene Restaurant.

Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου, σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, καθώς πραγματοποιήθηκε στην κάναβα του Αγίου Ιωσήφ στο Selene Restaurant, όπου παρευρέθηκαν σημαντικοί δημοσιογράφοι της οινογαστρονομίας καθώς και παραγωγοί της Σαντορίνης. Οι καλεσμένοι αρχικά περιηγήθηκαν στις κάναβες του Selene και έπειτα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Γιάννη Καρακάση MW.

Το παρών στην εκδήλωση, μέσω zoom, έδωσε ο διάσημος Master of Wine, Mark Andrew, ιδρυτής του Noble Rot, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση. Επίσης, τόνισε την ανάγκη της κάθε οινικής περιοχής να γίνει μια αξιόπιστη πηγή αναφοράς στο κρασί, κάτι το οποίο αναδεικνύεται ιδιαίτερα μέσα από το βιβλίο “The Wines of Santorini”.

Την βραδιά συνόδευσε live μουσική στον χώρο του εστιατορίου, με μελωδίες άρπας, πιάνου και βιολιού. Τον στολισμό των τραπεζιών επιμελήθηκε η ομάδα των Stella & Moscha με θέμα τα αμπέλια της Σαντορίνης, ενώ ο Έκτορας Μποτρίνι έφτιαξε ένα μοναδικό μενού με τις γεύσεις του εστιατορίου που εκπέμπουν νοσταλγία και συνδυάζουν παράδοση & δημιουργικότητα, απλότητα & ευρεσιτεχνία. Τα κρασιά που επιλέχθηκαν ώστε να συνοδέψουν τις δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι ήταν κάποιες από τις πιο εκλεκτές ετικέτες της Σαντορίνης.

Μη χάσετε

Coffee Talks: νέο podcast για τον καφέ από τον Τάσο Αντωνίου

Ο καφές έχει πάντα ιστορίες πίσω του. Από το...

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπουγάτσα σε ρολάκια

Μπουγάτσα σε ρολάκια από τον Τάσο Αντωνίου. Τραγανό, βουτυρένιο φύλλο και μοσχομυριστή, αφράτη κρέμα που θα λατρέψουν όλοι.

Φάβα παντρεμένη

Φάβα παραδοσιακή και γευστική. Φτιάξτε την πιο νόστιμη και αφράτη φάβα, εύκολα και γρήγορα, με αυτή τη δοκιμασμένη και αγαπημένη συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

5 φαγητά που πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις

Γιατί να αγοράζουμε έτοιμα φαγητά όταν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας;

5 νησιώτικες κουζίνες που λατρεύουμε

Δώσε στυλ στην κουζίνα του εξοχικού σου και πάρε έμπνευση από τις παρακάτω νησιώτικες κουζίνες που σίγουρα θα λατρέψεις!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ