ΑρχικήΔελτία ΤύπουΠαρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καρακάση MW “The Wines of Santorini” στο Selene...

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Καρακάση MW “The Wines of Santorini” στο Selene Restaurant.

Σε μια βραδιά για απαιτητικούς ουρανίσκους, γεμάτη ωραίες γεύσεις και ένα γαστρονομικό ταξίδι στον αμπελώνα της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση “The Wines of Santorini” στο Selene Restaurant.

Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου, σε ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος, καθώς πραγματοποιήθηκε στην κάναβα του Αγίου Ιωσήφ στο Selene Restaurant, όπου παρευρέθηκαν σημαντικοί δημοσιογράφοι της οινογαστρονομίας καθώς και παραγωγοί της Σαντορίνης. Οι καλεσμένοι αρχικά περιηγήθηκαν στις κάναβες του Selene και έπειτα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Γιάννη Καρακάση MW.

Το παρών στην εκδήλωση, μέσω zoom, έδωσε ο διάσημος Master of Wine, Mark Andrew, ιδρυτής του Noble Rot, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση. Επίσης, τόνισε την ανάγκη της κάθε οινικής περιοχής να γίνει μια αξιόπιστη πηγή αναφοράς στο κρασί, κάτι το οποίο αναδεικνύεται ιδιαίτερα μέσα από το βιβλίο “The Wines of Santorini”.

Την βραδιά συνόδευσε live μουσική στον χώρο του εστιατορίου, με μελωδίες άρπας, πιάνου και βιολιού. Τον στολισμό των τραπεζιών επιμελήθηκε η ομάδα των Stella & Moscha με θέμα τα αμπέλια της Σαντορίνης, ενώ ο Έκτορας Μποτρίνι έφτιαξε ένα μοναδικό μενού με τις γεύσεις του εστιατορίου που εκπέμπουν νοσταλγία και συνδυάζουν παράδοση & δημιουργικότητα, απλότητα & ευρεσιτεχνία. Τα κρασιά που επιλέχθηκαν ώστε να συνοδέψουν τις δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι ήταν κάποιες από τις πιο εκλεκτές ετικέτες της Σαντορίνης.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρή βασιλόπιτα

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά! Αλμυρή βασιλόπιτα Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο...

Struffoli (ιταλικοί χριστουγεννιάτικοι λουκουμάδες)

Συνταγή για struffoli, δηλαδή ιταλικούς χριστουγεννιάτικους λουκουμάδες με σιρόπι μελιού! Τα struffoli για τους Ιταλούς είναι ό,τι για τους Έλληνες τα μελομακάρονα.

Μπάμπκα (babka)

Αυτή η μπάμπκα (babka) με πραλίνα φουντουκιού έχει βελούδινη ζύμη που θυμίζει τσουρέκι και είναι το ιδανικό πρωινό ή συνοδευτικό για καφέ.

Περισσότερα άρθρα

Πώς μαγειρεύεται η κινόα

Μάθετε για την κινόα, τη νέα άφιξη στα superfoods και δείτε μία εύκολη συνταγή για σαλάτα με κινόα!

Τα 6 μυστικά για τέλειες καλοκαιρινές σαλάτες

Η τέλεια σαλάτα έχει αυτά τα βήματα που πρέπει κατακτήσετε για να τη φτιάξετε.

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια;

Πώς μαγειρεύουμε τα μανιτάρια ανάλογα με την ποικιλία τους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ