Μαριναρισμένος σολομός υπέροχος και αγαπημένος. Η συνταγή αυτή είναι πολύ εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε την σήμερα.

Μαριναρισμένος σολομός
Μαριναρισμένος σολομός! Αγαπημενο πιατο νοστιμο και πολυ ευκολο. Συνδιαστε το με μια πρασσινη σαλατα.
Μερίδες 5
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 500 γραμμ. φιλέτο σολομού
- 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. ανθός αλατιού αφρίνα
- 1½ κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον άνηθο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το σολομό σε ένα μικρό κεραμικό σκεύος και τον καλύπτουμε με τα υλικά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Όταν περάσει ο χρόνος, σκουπίζουμε το σκεύος από τα υγρά και αναποδογυρίζουμε το σολομό. Ξανασκεπάζουμε για άλλες 24 ώρες και συνεχίζουμε το μαρινάρισμα.
- Στεγνώνουμε το σολομό που πλέον έχει αλλάξει χρώμα και τον αφήνουμε για 30΄ στην κατάψυξη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τον κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και στη συνέχεια τις βάζουμε σε μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι.
- Σερβίρουμε το σολομό σκέτο με λίγο λεμόνι ή τον βάζουμε σε πράσινες σαλάτες.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
WOW