ΑρχικήΣυνταγέςΥγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου. Συνταγή για νόστιμο και θρεπτικό σνακ.

Υγιεινά πατατάκια μήλου συνταγή
Εκτύπωση

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου. Συνταγή για νόστιμο και θρεπτικό σνακ.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Υγιεινά πατατάκια μήλου
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 230θερμίδες

Υλικά

  • 3 μήλα
  • 2 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας προσεκτικά τα κουκούτσια τους. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογειογενές μείγμα. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες μήλου με το μισό μείγμα μπαχαρικών και ζάχαρης και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 1 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί, αναποδογυρίζουμε τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα. Μόλις τα πατατάκια μήλου είναι τραγανά και έχουν αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα με κλειστή την πόρτα του. Με τον τρόπο αυτό τα πατάτακια μήλου θα γίνουν πολύ τραγανά. Μόλις κρυώσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 8 ημέρες.

Tips

Αν δεν μας αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε μόνο με κανέλα και ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση μια ενδεικτική αναλογία είναι 3 κ.γλ. κανέλα και 1 κ.γλ. ζάχαρη. Φυσικά, μπορούμε να πειραματιστούμε και άλλους συνδυασμούς μπαχαρικών της αρεσκείας μας, ενώ για τη δοσολογία είναι προτιμότερο να την προσαρμόζουμε κάθε φορά στις γευστικές μας προτιμήσεις.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε τα πατατάκια μήλου να είναι πολύ τραγανά, αλλά πιο μαλακά, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος και βγάζουμε αμέσως τα πατατάκια από τον φούρνο για να αποκτήσουν την υφή που επιθυμούμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σουπιές με πατάτες

Συνταγή για σουπιές με πατάτες γιαχνί. Ιδανικό πιάτο για νηστεία!

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο

Συνταγή για το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι από μπισκότο με τζίντζερ!

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Ένα ονειρεμένο λαδερό φαγητό με βάση τη μελιτζάνα. Ο συνδυασμός κιμά, τυριών και μπεσαμέλ κάνει τα παπουτσάκια ακαταμάχητα!

Περισσότερα άρθρα

8 συνταγές για να αξιοποιήσεις το μπαγιάτικο ψωμί

Κι όμως, με το προχθεσινό ψωμί μπορείς να κάνεις συνταγές-θαύματα!

11 tips για να πετυχαίνει κάθε συνταγή

11 tips για να πετυχαίνετε κάθε συνταγή μαγειρικής!

Πώς διαλέγουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο

Όλα τα μυστικά για το ξαλμύρισμα και το σωστό μαγείρεμα του μπακαλάρου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ