ΑρχικήΣυνταγέςΥγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου. Συνταγή για νόστιμο και θρεπτικό σνακ.

Υγιεινά πατατάκια μήλου συνταγή
Εκτύπωση

Υγιεινά πατατάκια μήλου

Υγιεινά πατατάκια μήλου. Συνταγή για νόστιμο και θρεπτικό σνακ.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Υγιεινά πατατάκια μήλου
Προετοιμασία 15 λεπτά
Εκτέλεση 2 ώρες 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 2 ώρες 45 λεπτά
Μερίδες 12
Θερμίδες 230θερμίδες

Υλικά

  • 3 μήλα
  • 2 1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100οC.
  • Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρώντας προσεκτικά τα κουκούτσια τους. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομογειογενές μείγμα. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες μήλου με το μισό μείγμα μπαχαρικών και ζάχαρης και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 1 1/2 ώρα. Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί, αναποδογυρίζουμε τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα. Μόλις τα πατατάκια μήλου είναι τραγανά και έχουν αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα με κλειστή την πόρτα του. Με τον τρόπο αυτό τα πατάτακια μήλου θα γίνουν πολύ τραγανά. Μόλις κρυώσουν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινα βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς. Διατηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος για 8 ημέρες.

Tips

Αν δεν μας αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά, μπορούμε να τα πασπαλίσουμε μόνο με κανέλα και ζάχαρη. Σε αυτή την περίπτωση μια ενδεικτική αναλογία είναι 3 κ.γλ. κανέλα και 1 κ.γλ. ζάχαρη. Φυσικά, μπορούμε να πειραματιστούμε και άλλους συνδυασμούς μπαχαρικών της αρεσκείας μας, ενώ για τη δοσολογία είναι προτιμότερο να την προσαρμόζουμε κάθε φορά στις γευστικές μας προτιμήσεις.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε τα πατατάκια μήλου να είναι πολύ τραγανά, αλλά πιο μαλακά, μειώνουμε τον χρόνο ψησίματος και βγάζουμε αμέσως τα πατατάκια από τον φούρνο για να αποκτήσουν την υφή που επιθυμούμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Μπακαλιάρος σκορδαλιά σε 10 λεπτά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά από τον Τάσο Αντωνίου. Ιδανικός για την 25η Μαρτίου, για όσους θέλουν να ετοιμάσουν ένα αξέχαστο τραπέζι, εύκολα γρήγορα και νόστιμα!

Παγωτό κακάο

Συνταγή για υπέροχο σπιτικό παγωτό κακάο!

Εύκολο τράιφλ (trifle) σοκολάτας

Τράιφλ (trifle) σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Το τράιφλ αυτό είναι υπέροχο και πολύ εύκολο γλυκό με στρώσεις από λαχταριστό μπράουνι, μους σοκολάτας και σαντιγί. Απλώς ακαταμάχητο!

Περισσότερα άρθρα

7 μοναδικά γλυκά με ταχίνι!

Διαλέξαμε τα 6 καλύτερα γλυκά με ταχίνι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Υπέροχα γλυκά με ταχίνι που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά.

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ