Πιες μπίρα, κάνει καλό

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

 

Μια παγωμένη μπίρα είναι ό,τι πρέπει  τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όταν νιώθεις ότι χρειάζεσαι ένα μικρό διάλειμμα ή στο τέλος των καθημερινών υποχρεώσεων που, κακά τα ψέματα, απορροφούν όλη την ενέργειά  και το κουράγιο μας. Η μπίρα,όμως, δεν έχει μόνο δροσερή, υπέροχη γεύση, αλλά και ιδιότητες που ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας, όταν καταναλώνεται με μέτρο!

Το γνωστό ρητό λέει οίνος ευφραίνει καρδίαν, όμως μελέτες δείχνουν ότι και η μπίρα κάνει καλό στην λειτουργία της καρδιάς, αφού οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η κατανάλωση 1 με 2 αλκοολούχων ποτών βοηθά την ομαλή λειτουργία της και προστατεύει από τη λεγόμενη ‘’κακή’’ χοληστερόλη και γενικά από την αύξηση της χοληστερόλης, αφού περιέχει ίνες και συγκεκριμένα τις β-γλυκάνες. Η κατανάλωση μπίρας, με μέτρο βέβαια, απέδειξε ότι εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα που σημαίνει ότι μειώνει τις πιθανότητες εγκεφαλικού.   Ταυτόχρονα, σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ανακαλύφθηκε ότι η αλκοόλη που περιέχεται στην μπίρα μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη, επειδή αυξάνει την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη.

Πλούσια σε βιταμίνη Β και χάρη σ’αυτές, η μπίρα προστατεύει από τη δημιουργία θρόμβων, ικανών να βλάψουν τις αρτηρίες. Παράλληλα, περιέχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό και σιλικόνη, ουσία που έχει συνδεθεί με τα γερά και ισχυρά οστά. Και μάλιστα, αφού ενισχύει την πυκνότητα των οστών, μπορεί και να αποτρέψει τη γυναικεία οστεοπόρωση. Σε ένα μεγάλο ποσοστό και πιο συγκεκριμένα κατά 93% η μπίρα αποτελείται από νερό, γεγονός που βοηθά στην ομαλή λειτουργία των νεφρών και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Στην Αρχαία Αίγυπτο, η βασιλική οικογένεια και οι ευγενείς συνήθιζαν να κάνουν μπάνιο με μπίρα. Η συνήθειά τους είναι άκρως δικαιολογημένη, αφού η μπίρα κάνει καλό στο δέρμα λόγω του υψηλού ποσοστού νερού που περιέχει. Και δεν είναι μόνο ευεργετική για το δέρμα, αλλά και για τα μαλλιά, αφού η βιταμίνη Β κι η μαγιά είναι ευεργετικές για την κόμη μας και δρουν ενάντια στην πιτυρίδα. Οπότε, όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση σαμπουάν, ‘’μην την πιείτε, λουστείτε’’.  

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.