Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου
Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ

Μανιτάρια με κονιάκ από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για μανιτάρια με άρωμα κονιάκ και σκόρδου, ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.
5 from 1 vote
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 7 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 17 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 130 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμ. άσπρα μανιτάρια ολόκληρα εάν είναι μικρά ή κομμένα στη μέση εάν
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει τα αρώματά τους χωρίς να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα μανιτάρια με κονιάκ ζεστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια με νερό, ιδίως τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο, γιατί απορροφούν υγρά που αργότερα αποβάλλουν στο μαγείρεμα και έτσι αραιώνουν τη σάλτσα. Για να καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε απαλά με νωπή πετσέτα. Επίσης, δεν αφαιρούμε τη φλούδα από τα άσπρα μανιτάρια γιατί χάνουν μέρος της νοστιμιάς τους.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Μανιτάρια με κονιάκ

Συνταγή για πετυχημένο κλασσικό κέικ

Και Το μενού της εβδομάδας με εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.