Μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Μανιτάρια με κονιάκ συνταγή
Μανιτάρια με κονιάκ
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
7 λεπτά
Συνολικός χρόνος
17 λεπτά
 
Μανιτάρια με κονιάκ από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη συνταγή για μανιτάρια με άρωμα κονιάκ και σκόρδου, ιδανικό ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο μας.
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 130 θερμίδες
Υλικά
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμ. άσπρα μανιτάρια ολόκληρα εάν είναι μικρά ή κομμένα στη μέση εάν
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει τα αρώματά τους χωρίς να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για 2 λεπτά. Σερβίρουμε τα μανιτάρια με κονιάκ ζεστά.
Σημειώσεις

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια με νερό, ιδίως τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο, γιατί απορροφούν υγρά που αργότερα αποβάλλουν στο μαγείρεμα και έτσι αραιώνουν τη σάλτσα. Για να καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε απαλά με νωπή πετσέτα. Επίσης, δεν αφαιρούμε τη φλούδα από τα άσπρα μανιτάρια γιατί χάνουν μέρος της νοστιμιάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.