ΑρχικήΆρθραΠήγαμε για κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα!

Πήγαμε για κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα!

Από τον Τάσο Αντωνίου,

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλά για την τρούφα. Η crème de la crème των μανιταριών, το πιο ακριβό είδος στον κόσμο, το βασικό υλικό σε γκουρμέ πιάτα και πολλά ακόμα. Ήξερες ότι μπορείς να βρεθείς κι εσύ σε κηνύγι τρούφας στο δάσος και να δοκιμάσεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα με άγρια μανιτάρια και ελληνική τρούφα; 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, το οποίο άνοιξε πρόσφατα στην Καλαμπάκα, σου δίνει αυτή τη δυνατότητα, και όχι μόνο. Στη σκιά των εμβληματικών βράχων των Μετεώρων, το νεοσύστατο αυτό μουσείο μας φέρνει κοντά με τη φύση και μας συστήνει τον θαυμαστό κόσμο των μανιταριών αλλά και μια απίστευτη ποικιλία άγριων ζώων – πτηνών και θηλαστικών – ταξινομημένα σε θεματικές ενότητες. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν εντυπωσιακά διοράματα τα οποία φιλοξενούν τα εκθέματα, όλα επιλεγμένα ένα προς ένα από σπάνιες συλλογές ταρριχευμένων ζώων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η συλλογή μανιταριών, τα οποία είναι γλυπτά, δίνει έμφαση στις τρεις φάσεις ανάπτυξής τους και παρουσιάζει με πολύ μεγάλη ακρίβεια το οικοσύστημά τους. Στο τέλος της επίσκεψης στο μουσείο, το ειδικό κατάστημα σουβενίρ διαθέτει μια πολύ πλούσια ποικιλία μανιταριών – αποξηραμένα, γλυκά του κουταλιού, σε λάδι κλπ – και άλλων παραδοσιακών προϊόντων τα οποία θα γίνουν εξαιρετικά υλικά για μαγειρικές με μανιτάρια στο σπίτι.

Εντυπωσιακά διοράματα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μια βόλτα στο Μουσείο Μανιταριών θα ήταν, όμως, ημιτελής χωρίς την πραγματική επαφή με τη φύση και τα μανιτάρια που φύονται στην ελληνική γη. Οι υπεύθυνοι του μουσείου διοργανώνουν σε τακτικά χρονικά διαστήματα κηνύγι τρούφας στο δάσος, όπου σε συνεργασία με τον τρουφοσυλλέκτη Χρήστο Πλεσιώτη και το τρουφόσκυλο Brio, μπορείτε να ζήσετε από πρώτο χέρι την εμπειρία της συλλογής της τρούφας στο καταπράσινο δάσος. Αφού συγκεντρώσετε την απαραίτητη ποσότητα τρούφας, ο Χρήστος θα μαγειρέψει μπροστά στα μάτια σας στο τεράστιο τηγάνι του την πιο νόστιμη άγρια μακαρονάδα του δάσους με μανιτάρια, γεμάτη γεύσεις και αρώματα απευθείας από τη Μητέρα Φύση! Εμείς παρευρεθήκαμε στο πρώτο κυνήγι τρούφας και καταγράψαμε την εμπειρία μας σε βίντεο στη σελίδα μας στο Facebook (δείτε το εδώ)!

Το κυνήγι τρούφας είναι μια μοναδική εμπειρία αλλά και ευκαιρία για μάθημα μαγειρικής στο δάσος!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο του Μουσείου 24320-24959, ή στο email: [email protected].

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κριθαράκι με καραβίδες και ταχίνι

Νηστίσιμο κριθαράκι με καραβίδες και σάλτσα ταχίνι. Υπέροχο και πεντανόστιμο πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα.

Πίτα με λιαστές ντομάτες

Συνταγή για πιτάκια με λιαστές ντομάτες και ρίγανη!

Ασουρές ή Βαρβάρα, νηστίσιμο γλυκό

Ο ασουρές, ή αλλιώς Βαρβάρα, είναι ο χυλός σιταριού με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα και σερβίρεται σαν ένα νηστίσιμο γλυκό.

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

9 σούπερ συνταγές για ταπεράκι στο γραφείο

Σας προτείνουμε 9 εύκολες, γρήγορες, οικονομικές και υγιεινές συνταγές για το ταπεράκι στο γραφείο.

Τι κάνουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν

Πώς θα αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν; 9 έξυπνες συνταγές & ιδέες για να μην πετάξουμε τίποτα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ