Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,
Η τέχνη της καλής πίτσας ανήκει σίγουρα στους Ιταλούς. Οι Κορεάτες, όμως, έχουν προχωρήσει την υπόθεση πίτσα σε άλλα επίπεδα. Φράσεις όπως πίτσα μαργαρίτα, ζαμπόν-τυρί, μπέικον-μανιτάρια-πιπεριά ή πεπερόνι δεν θα ακουστούν ποτέ από Κορεάτες που σέβονται τον εαυτό τους (τουλάχιστον όσους ζουν στην ελεύθερη Νότια Κορέα). Ποιες πίτσες είναι hot λοιπόν αυτή τη στιγμή στην άλλη άκρη του κόσμου;
Οι πιο ταπεινές γεύσεις πίτσας είναι με μπέικον-πατάτες και BBQ κοτόπουλο-μπέικον-λαχανικά. “Εντάξει, σιγά το σοκαριστικό” θα είπε κάποιος τουρίστας και για να του αποδείξουν πόσο πίσω είναι, οι δαιμόνιοι Κορεάτες σκέφτηκαν κάτι σατανικό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν πίτσες σε διάφορες προχωρημένες γεύσεις: τσίζκεικ, φράουλα, μύρτιλλα, μπριζόλα, θαλασσινά και γαρίδες με κρέμα γάλακτος. Ίσως αν είσαι καχύποπτος να μην σου κάνουν εντύπωση αυτά. Να σε ενημερώσουμε λοιπόν ότι η πίτσα τσίζκεικ, μόνο τσίζκεικ δεν είναι. Για την ακρίβεια, φτιάχνεται με γαρίδες, πιπεριές, κρεμμύδι και – εδώ είναι το καλό – κρέμα τσίζκεικ στη μέση. Μάλλον δεν τους είπε κανείς ότι το τσίζκεικ είναι γλυκό, έτσι;
(Κορεάτικη πίτσα με μπριζόλα)
(Κορεάτικη πίτσα με γαρίδες και κρέμα γάλακτος)
(Και αυτή είναι η πολυσυλλεκτική κορεάτικη πίτσα τσίζκεικ με γαρίδες και κρέμα τσίζκεικ!)
Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις όταν με το καλό βρεθείς στην Κορέα την πίτσα θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρι, ελιές και μους γλυκοπατάτας. Τέλος, το θεϊκό αυτό γεύμα κλείνει οπωσδήποτε με πίτσα φράουλα ή μύρτιλλο που γαρνίρεται με σως ξινόγαλου, ξινής κρέμας, γιαουρτιού, κρεμμυδιού και σκόρδου, γνωστή και ως Ranch sauce (ίου). Άβυσσος η ψυχή και οι ορέξεις του Κορεάτη!
(Κορεάτικη πίτσα με φράουλα ή blueberries για επιδόρπιο;)