ΑρχικήΆρθραΠίτσα τσίζκεικ κανείς;

Πίτσα τσίζκεικ κανείς;

Από την ομάδα του Μαμα Πειναω,

Η τέχνη της καλής πίτσας ανήκει σίγουρα στους Ιταλούς. Οι Κορεάτες, όμως, έχουν προχωρήσει την υπόθεση πίτσα σε άλλα επίπεδα. Φράσεις όπως πίτσα μαργαρίτα, ζαμπόν-τυρί, μπέικον-μανιτάρια-πιπεριά ή πεπερόνι δεν θα ακουστούν ποτέ από Κορεάτες που σέβονται τον εαυτό τους (τουλάχιστον όσους ζουν στην ελεύθερη Νότια Κορέα). Ποιες πίτσες είναι hot λοιπόν αυτή τη στιγμή στην άλλη άκρη του κόσμου;

Οι πιο ταπεινές γεύσεις πίτσας είναι με μπέικον-πατάτες και BBQ κοτόπουλο-μπέικον-λαχανικά. “Εντάξει, σιγά το σοκαριστικό” θα είπε κάποιος τουρίστας και για να του αποδείξουν πόσο πίσω είναι, οι δαιμόνιοι Κορεάτες σκέφτηκαν κάτι σατανικό. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν πίτσες σε διάφορες προχωρημένες γεύσεις: τσίζκεικ, φράουλα, μύρτιλλα, μπριζόλα, θαλασσινά και γαρίδες με κρέμα γάλακτος. Ίσως αν είσαι καχύποπτος να μην σου κάνουν εντύπωση αυτά. Να σε ενημερώσουμε λοιπόν ότι η πίτσα τσίζκεικ, μόνο τσίζκεικ δεν είναι. Για την ακρίβεια, φτιάχνεται με γαρίδες, πιπεριές, κρεμμύδι και – εδώ είναι το καλό – κρέμα τσίζκεικ στη μέση. Μάλλον δεν τους είπε κανείς ότι το τσίζκεικ είναι γλυκό, έτσι;

(Κορεάτικη πίτσα με μπριζόλα)

(Κορεάτικη πίτσα με γαρίδες και κρέμα γάλακτος)

(Και αυτή είναι η πολυσυλλεκτική κορεάτικη πίτσα τσίζκεικ με γαρίδες και κρέμα τσίζκεικ!)

Επίσης, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις όταν με το καλό βρεθείς στην Κορέα την πίτσα θαλασσινών με γαρίδες, καλαμάρι, ελιές και μους γλυκοπατάτας. Τέλος, το θεϊκό αυτό γεύμα κλείνει οπωσδήποτε με πίτσα φράουλα ή μύρτιλλο που γαρνίρεται με σως ξινόγαλου, ξινής κρέμας, γιαουρτιού, κρεμμυδιού και σκόρδου, γνωστή και ως Ranch sauce (ίου). Άβυσσος η ψυχή και οι ορέξεις του Κορεάτη! 

(Κορεάτικη πίτσα με φράουλα ή blueberries για επιδόρπιο;)

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παραδοσιακό σαραγλί

Σιροπιαστό, παραδοσιακό και πεντανόστιμο σαραγλί. Μπορείτε να γεμίσετε το σαραγλί με τους ξηρούς καρπούς που προτιμάτε.

Κέικ μαρμπρέ σαν της μαμάς

To πιο αφράτο και ζουμερό μαρμπρέ κέικ που έχετε φτιάξει ποτέ! Ένα γλυκό τέλειο για πρωινό ή τον απογευματινό καφέ σας.

Πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη του Τάσου

Τα πιο αφράτα πεϊνιρλί είναι τα σπιτικά. Σας δίνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για να πειραματίστε με τις γεύσεις!

Περισσότερα άρθρα

Τι τρώμε την Καθαρά Δευτέρα

Ένας πλήρης οδηγός με όλα όσα πρέπει να προσέξουμε όταν αγοράζουμε τα σαρακοστιανά καλούδια για το γιορτινό τραπέζι.

Ακουαφάμπα: το vegan superfood & υποκάταστατο αυγών, φτιάχνεται από ρεβύθια!

Το ακουαφάμπα είναι υποκατάστατο του αυγού, δε λείπει από καμία κουζίνα των vegans, έχει τεράστια διατροφική αξία και παράγεται από τα ρεβύθια!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ