Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια συνταγή
Πλιγούρι με μανιτάρια συνταγή
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με μανιτάρια από τον Τάσο Αντωνίου! Μια οικονομική, γευστική και ελαφριά γευστική πρόταση για πλιγούρι που θυμίζει πιλάφι σε πιο υγιεινή εκδοχή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα20 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Πλιγούρι με μανιτάρια
Servings: 4
Θερμίδες: 90 θερμίδες

Υλικά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμμ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών ζεστό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά να πιουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και κατόπιν ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι το φαγητό να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά συνοδεύουμε με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.