Ποια χώρα φτιάχνει το καλύτερο παγωτό στον κόσμο;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Λένε ότι οι Ιταλοί είναι αυθεντίες στο καλό παγωτό και κανείς δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί. Κι όμως, εδώ και κάποιες μέρες, οι αγαπητοί γείτονες έχασαν την πρωτοκαθεδρία, αφού δυο Αυστραλοί πήραν τον τίτλο του καλύτερου παγωτατζή! Πριν λίγες μέρες, διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας ο διαγωνισμός Gelato World Tour μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται ποιος φτιάχνει το καλύτερο χειροποίητο και αυθεντικό gelato, δηλαδή ιταλικό παγωτό, στον κόσμο .

Πρώτο αναδείχθηκε το παγωτατζίδικο Cow and Moon, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο προάστιο Enmore στο Σίδνεϋ. Οι ιδιοκτήτες του μικρού αυστραλιανού παγωτατζίδικου, John και Wendy Crowl, έκλεψαν τις εντυπώσεις με τη γεύση αμύγδαλο affogato, μια παραλλαγή δηλαδή του κλασικού affogato. Ο συνδυασμός καραμελωμένων ιταλικών αμυγδάλων, καφέ και παγωτού βανίλιας ήταν αυτός που τους χάρισε το πρώτο βραβείο. Κι αν δεν μπορούμε να το γευτούμε για να αισθανθούμε κι εμείς, έστω και καταχρηστικά, πρωταθλητές, οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της νικητήριας γεύσης που και μόνο από την όψη δικαιώνει τον τίτλο της.

?

Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν δυο Ιταλοί, ο Francesco Mastroianni από Il Cantagalli και ο Alessandro Lancierini από το Gelateria Fiore. Εμείς, βέβαια, λόγω απόστασης δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε το παγωτό του Cow and Moon. Όμως έχουμε βρει το ιδανικό μαγαζί για αυθεντικό ιταλικό παγωτό στην Αθήνα και δεν είναι άλλο από το Le Greche.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.