ΑρχικήΆρθραΠοια χώρα φτιάχνει το καλύτερο παγωτό στον κόσμο;

Ποια χώρα φτιάχνει το καλύτερο παγωτό στον κόσμο;

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Λένε ότι οι Ιταλοί είναι αυθεντίες στο καλό παγωτό και κανείς δεν μπορεί να τους συναγωνιστεί. Κι όμως, εδώ και κάποιες μέρες, οι αγαπητοί γείτονες έχασαν την πρωτοκαθεδρία, αφού δυο Αυστραλοί πήραν τον τίτλο του καλύτερου παγωτατζή! Πριν λίγες μέρες, διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας ο διαγωνισμός Gelato World Tour μέσα από τον οποίο αναδεικνύεται ποιος φτιάχνει το καλύτερο χειροποίητο και αυθεντικό gelato, δηλαδή ιταλικό παγωτό, στον κόσμο .

Πρώτο αναδείχθηκε το παγωτατζίδικο Cow and Moon, μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο προάστιο Enmore στο Σίδνεϋ. Οι ιδιοκτήτες του μικρού αυστραλιανού παγωτατζίδικου, John και Wendy Crowl, έκλεψαν τις εντυπώσεις με τη γεύση αμύγδαλο affogato, μια παραλλαγή δηλαδή του κλασικού affogato. Ο συνδυασμός καραμελωμένων ιταλικών αμυγδάλων, καφέ και παγωτού βανίλιας ήταν αυτός που τους χάρισε το πρώτο βραβείο. Κι αν δεν μπορούμε να το γευτούμε για να αισθανθούμε κι εμείς, έστω και καταχρηστικά, πρωταθλητές, οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της νικητήριας γεύσης που και μόνο από την όψη δικαιώνει τον τίτλο της.

?

Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν δυο Ιταλοί, ο Francesco Mastroianni από Il Cantagalli και ο Alessandro Lancierini από το Gelateria Fiore. Εμείς, βέβαια, λόγω απόστασης δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε το παγωτό του Cow and Moon. Όμως έχουμε βρει το ιδανικό μαγαζί για αυθεντικό ιταλικό παγωτό στην Αθήνα και δεν είναι άλλο από το Le Greche.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Μαρμελάδα καρότο

Συνταγή για μαρμελάδα καρότο!

Τσούρος με σοκολάτα

Συνταγή για τσούρος, ή αλλιώς ισπανικούς λουκουμάδες!

Περισσότερα άρθρα

16 νηστίσιμες συνταγές που θα σε ξετρελάνουν!

Εύκολες, γρήγορες, νόστιμες συνταγές για όλη την οικογένεια κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και κάθε νηστείας!

Ο χαλβάς της Καθαράς Δευτέρας

Ο χαλβάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα. Δείτε τα 6 μυστικά για να ξεχωρίσετε τον καλό χαλβά που θα σερβίρετε στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ