ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΧορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα. Μια πεντανόστιμη πίτα που πρέπει να δοκιμάσετε.

Χορτοπιτα συνταγη
Εκτύπωση

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 1 ώρα
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 220θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 2 πράσα μεγάλα το τρυφερό μέρος
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
  • 1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμμα
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι. Τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου 20 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους. Αν δούμε ότι έχουν ακόμα υγρασία, τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και να αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Έτσι θα μειωθεί η γέμιση στο μισό κατά όγκο. Προσθέτουμε στη λεκάνη τη φέτα σε τρίμμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. και χρησιμοποιούμε 6 φύλλα για τη βάση. Στρώνουμε ένα ένα φύλλο, τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το κάθε φύλλο χωριστά. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ξανά σουρωτά, ραντίζοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Με μαχαίρι χαράζουμε τη χορτόπιτα σε κομμάτια και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε πάνω-κάτω αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα.

Δοκιμάστε την πορτοκαλόπιτα του Τάσου! Συνταγή εδώ

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιουβέτσι χταπόδι

Γιουβέτσι χταπόδι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα καλοκαιρινό γιουβέτσι με σπυρωτό κριθαράκι και μελωμένο χταπόδι που σίγουρα θα λατρέψετε.

Τηγανητές πατάτες με αυγά και παστουρμά

Μια φανταστική πρόταση για ορεκτικό. Εύκολη, γρήγορη συνταγή όπου η τριμμένη πατάτα, τα τηγανητά αυγά και ο παστουρμάς πρωταγωνιστούν!

Μαρμελάδα φράουλα με μπαχαρικά

Συνταγή για μαρμελάδα φράουλα από την blogger Ξανθή Μπαξεβάνη!

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Πεπόνι, ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού με λίγες θερμίδες!

Πεπόνι: θερμίδες, βιταμίνες και ιδιότητες. Το πεπόνι έχει πολύ σημαντική διατροφική και θρεπτική αξία για τον οργανισμό, όπως και μοναδικά οφέλη στην υγεία.

5 χρήσεις του λεμονιού που δεν φανταζόσουν ποτέ!

Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις στην κουζίνα και στη μαγειρική, δίνοντας γεύση, νοστιμιά και ιδιαίτερο άρωμα φρεσκάδας που δεν φανταζόσουν ποτέ!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ