Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτοπιτα συνταγη
Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χρόνος προετοιμασίας: 20 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 1 hour

Συνολικός χρόνος: 1 hour, 20 minutes

Μερίδες: 10

Θερμίδες: 220

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα

Χορτόπιτα με αρωματικά χόρτα από τον Τάσο Αντωνίου. Χρησιμοποιήστε μυρώνια, καυκαλήθρες, βλίτα και όποιο αρωματικό χόρτο έχετε. Απολαύστε αυτή την αυθεντική πίτα με άρωμα Ελλάδας.

Υλικά

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
2 πράσα μεγάλα (το τρυφερό μέρος)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι καυκαλήθρες και μυρώνια
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
300 γρ. φέτα σε τρίμμα
2 κουτ. σούπας αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε και στραγγίζουμε όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε σουρωτήρι. Τα ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου 20 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους. Αν δούμε ότι έχουν ακόμα υγρασία, τα σφίγγουμε στις παλάμες μας, να μαραθούν και να αποβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά. Έτσι θα μειωθεί η γέμιση στο μισό κατά όγκο. Προσθέτουμε στη λεκάνη τη φέτα σε τρίμμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. και χρησιμοποιούμε 6 φύλλα για τη βάση. Στρώνουμε ένα ένα φύλλο, τα σουρώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το κάθε φύλλο χωριστά. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, ξανά σουρωτά, ραντίζοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Στρίβουμε τις άκρες των φύλλων. Με μαχαίρι χαράζουμε τη χορτόπιτα σε κομμάτια και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε πάνω-κάτω αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 1 ώρα.
https://www.mamapeinao.gr/xortopita-me-aromatika-xorta/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.