Ποιες συνήθειες μας διευκολύνουν στην κουζίνα

Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,

Πρέπει να το παραδεχτούμε πως μερικές φορές, όσο κι αν αγαπάμε τη μαγειρική, η ιδέα του να μπούμε στην κουζίνα δεν μας φαίνεται και τόσο λαχταριστή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μυστικά κυρίως ως προς την οργάνωση που θα μας κάνουν να εξοικονομήσουμε χρόνο και ενέργεια.

1. Ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής είναι ένα απαραίτητο εργαλείο πάνω στο οποίο θα κόψουμε πάσης φύσεως λαχανικά, κρεατικά ή ακόμα και φρούτα, χωρίς να λερώσουμε μεγάλη επιφάνεια της κουζίνας μας. Είναι, λοιπόν, βασικό το να τον διατηρείτε πάντα καθαρό και να τον έχετε σε πρώτη ζήτηση.

2. Μαχαίρια

Ακόμα ένα αδιαμφισβήτα απαραίτητο εργαλείο είναι τα μαχαίρια.  Αυτό, όμως, που απαιτείται για την όποια μαγειρική διαδιακασία είναι ένα κοφτερό μαχαίρι. Και με αυτό το πανεύκολο κόλπο που σας έχουμε δείξει, μπορείτε να το ακονίσετε ανά πάσα στιγμή. 

3. Ποδιά μαγερικής

Πολλοί θα σκεφτούν ότι η ποδιά μαγειρικής είναι πολυτέλεια. Εμείς επιμένουμε πως με το να φοράμε ποδιά μας προστατεύει από λεκέδες και επιπλέον δουλειές του σπιτιού, όπως το πλυντήριο.

4. Πρόγραμμα-προετοιμασία

Με το να έχετε προγραμματίσει τι συνταγή θα φτιάξετε κάθε μέρα, σας επιτρέπει εξοικονομείτε χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Γνωρίζετε τί θα μαγειρέψετε, αγοράζετε  τα συγκεκριμένα υλικά που χρειάζονται για την κάθε συνταγή, χωρίς να επιδίδεστε σε λάθος αγορές κάθε φορά που πάτε στο σούπερ μάρκετ.  Αυτό που επίσης σας γλυτώνει χρόνο είναι έχετε κάνει κάποια προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα.

5. Καθαριότητα

Κατά τη διάρκεια ετοιμασίας ενός πιάτου κι όσο περιμένετε να μαγειρευτεί, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε την κουζίνα κι όσα εργαλεία χρησιμοποιήσατε. Κι είναι καλύτερο να το κάνετε πριν, παρά μετά το γεύμα και με γεμάτο στομάχι κι όταν το μόνο που θέλετε είναι να ξεκουραστειτε. Μπορεί η διαδικασία αυτή να φαντάζει βουνό, όμως είναι απαραίτητη, αφού η κουζίνα μας πρέπει να είναι πάντα καθαρή κι ετοιμοπόλεμη για την επόμενη μαγειρική περιπέτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.