ΑρχικήΆρθραTo 1o Pop Up Distillery στην Αθήνα από το Highland Park είναι...

To 1o Pop Up Distillery στην Αθήνα από το Highland Park είναι γεγονός

Το Highland Park, το αυθεντικό, πλήρες single malt Whisky από τη Σκωτία, υποστήριξε το 1ο Alchemists’ Flavor Festival, το νέο διεθνές φεστιβάλ γεύσεων, που συγκέντρωσε τους κορυφαίους εκπροσώπους του σύγχρονου bartending και της γαστρονομίας. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Highland Park, καλωσόρισε το καταναλωτικό κοινό και επαγγελματίες του χώρου στο  1ο Pop Up Distillery, που φιλοξενήθηκε στο Root Artspace από τις 18 έως τις 20 Μαΐου 2015, αποκαλύπτοντας βήμα προς βήμα την ιστορία και τα  μυστικά της παραγωγής του σε ένα ταξίδι 5 αισθήσεων.

Το 1ο Pop Up Distillery εμπνευσμένο από τη μοναδική διαδικασία παραγωγής του εξαιρετικού αυτού single malt, που ακολουθεί πιστά την παράδοση με την ίδια προσήλωση στα πρότυπα που έχουν τεθεί εδώ και αιώνες, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν νοερά μέχρι τα νησιά Όρκνεϊ, το βορειότερο σημείο της Σκωτίας.  

Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την ομάδα του Highland Park στην ιστορία των 5 βασικών στοιχείων που συνθέτουν μοναδικά στη δημιουργία του αρωματικού single malt με τη χαρακτηριστική γευστική ισορροπία. Με αφετηρία τη γεωγραφία των νήσων Όρκνεϊ, οι επισκέπτες μυήθηκαν στον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο βυνοποίησης του, που ακόμα και σήμερα ακολουθεί πιστά τo Highland Park, χαρίζοντάς του μοναδικά χαρακτηριστικά, ενώ έμαθαν ότι η ένταση στη γεύση, επιτυγχάνεται από την τύρφη, η συλλογή της οποίας γίνεται από επιλεγμένες περιοχές με μοναδικά αρωματικά φυτά και βότανα ανάλογα με την περιοχή. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ωρίμανση του ουίσκι που γίνεται σε ιδανικές συνθήκες λόγω του ευνοϊκού κλίματος στα νησιά Όρκνεϊ, αλλά και για την παράδοση του marrying που συνεχίζεται στο αποστακτήριο. Το απόσταγμα παλαιώνεται σε βαρέλια από ισπανική και αμερικανική δρυ, εμποτισμένα με sherry, μέθοδος που εξυψώνει τον αρωματικό χαρακτήρα του ουίσκι. 

Η βιωματική γωνιά που είχε στηθεί στο χώρο, έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μεταφερθούν σε ένα αποστακτήριο και να συμμετέχουν στον παραδοσιακό, χειροποίητο τρόπο παραγωγής του με το κριθάρι, ως βασικό συστατικό της διαδικασίας παραγωγής. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησης, το κοινό απόλαυσε τα  πλούσια χαρακτηριστικά και το διακριτικά καπνιστό τελείωμα του Highland Park 12 ετών και εντυπωσιάστηκε από την τεχνική των έμπειρων bartender στο ice carving.

Όμως η εμπειρία δεν σταμάτησε εκεί. Όσοι βρέθηκαν στο 1ο Alchemists’ Flavor Festival, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το αποκλειστικό σεμινάριο του Highland Park με θέμα Gastrophysics: The New Science of the table,  με οικοδεσπότη τον Charles Spence, πειραματικό νευροψυχολόγο, ιδρυτή του Εργαστηρίου Έρευνας Crossmodal στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που ερευνά την επεξεργασία των ερεθισμάτων που δέχεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος από τις αισθήσεις και τη μετατροπή τους σε εμπειρίες.

To Highland Park, με το Pop Up Distillery, προσέφερε την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση της Σκωτίας όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του Highland Park single malt.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Bασιλόπιτα

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Κρύα σούπα με αγγούρι και γιαούρτι

Μια υπέροχη καλοκαιρινή σούπα με αγγούρι. Δροσιστική και ανάλαφρη, ιδανική για τις ζεστές μέρες.

Σαλάτα με αβοκάντο, ντομάτα και μαλακό τυρί

Συνταγή για χορταστική σαλάτα με αβοκάντο από τον Τάσο Αντωνίου. Προσθέστε στη σαλάτα μαγειρεμένο κοτόπουλο ή τόνο και απολαύστε ένα πλήρες γεύμα!

Περισσότερα άρθρα

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα

Αμαρτία από καραμέλα με ένα μόνο υλικό.

Συνταγές με μοσχοκάρυδο

Προσθέστε στις συνταγές σας μοσχοκάρυδο για περισσότερη νοστιμιά ακολουθώντας τα tips του Μαμα Πειναω.

Υπέροχες κρύες σούπες για να αντισταθείς στη ζέστη!

Οι καλοκαιρινές σούπες τρώγονται κρύες και σίγουρα θα σου αρέσουν πολύ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ