Σφολιατάκια με προσούτο

Σφολιατάκια με προσούτο

Σφολιατάκια με προσούτο, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη με το αγαπημένο ιταλικό αλλαντικό.

Σφολιατάκια με προσούτο

Σφολιατάκια με προσούτο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 30 λεπτά
ΣΥΝΟΛΟ 30 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Ορεκτικά
ΚΟΥΖΙΝΑ Διεθνής
ΜΕΡΙΔΕΣ 12
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 453 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκος
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
  • Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σφολιατάκια με προσούτο

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.