Σφολιατάκια με προσούτο

Σφολιατάκια με προσούτο

Σφολιατάκια με προσούτο, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη με το αγαπημένο ιταλικό αλλαντικό.

Σφολιατάκια με προσούτο
Print

Σφολιατάκια με προσούτο

Course Ορεκτικά
Cuisine Διεθνής
Keyword Σφολιατάκια με προσούτο
Cook Time 30 λεπτά
Total Time 30 λεπτά
Servings 12
Calories 453θερμίδες

Ingredients

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 12 λεπτές φέτες προσούτο
  • 2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκος
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Instructions

  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
  • Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή