Σφολιατάκια με προσούτο, συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη με το αγαπημένο ιταλικό αλλαντικό.
Εκτύπωση
Σφολιατάκια με προσούτο
Μερίδες 12
Θερμίδες 453θερμίδες
Υλικά
- 2 φύλλα σφολιάτα
- 12 λεπτές φέτες προσούτο
- 2 μπάλες μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένες σε λεπτές φέτες
- 12 φύλλα φρέσκος βασιλικός
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διάλυμα αυγού
- 1 κρόκος
- 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας. Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο. Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι. Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό. Τρίβουμε πιπέρι.
- Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
- Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
ΦΟΒΕΡΑ!
amazing η συνταγη!