Μαραθοτυρόπιτα με ούζο

Μαραθοτυρόπιτα με ούζο
Μαραθοτυρόπιτα με ούζο
Εκτύπωση

Μαραθοτυρόπιτα με ούζο

Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Μαραθοτυρόπιτα με ούζο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 55 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 342θερμίδες

Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ.σ αλάτι
  • όσο σηκώσει περίπου 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γραμμ βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το ούζο και τα αυγά. Ανακατεύουμε τον χυλό. Πρέπει να είναι πιο αραιός από το μείγμα του κέικ. 
    Προσθέτουμε πιπέρι, τον μάραθο και τη μισή θρυμματισμένη φέτα. Βουτυρώνουμε μεγάλο, ρηχό ταψί. Το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το 1,5 εκατοστό. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα. 
    Ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στους 180οC, στις αντιστάσεις, κάτω κάτω, για 45΄, να ροδίσει καλά.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Δείτε επίσης: Πανεύκολη μους με 2 μόνο υλικά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή