ΑρχικήΆρθραΑυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη

Αυτό είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης είναι πλέον γεγονός. Ο λόγος για το “Under” το οποίο είναι βυθισμένο κάτω από τα ψυχρά νερά της Βόρειας Θάλασσας της Νορβηγίας.

Βρίσκεται περίπου 4,5 μέτρα κάτω από το νερό και είναι κατασκευασμένο από γερό τσιμέντο πάχους 45 εκατοστών για να αντέξει την πίεση του νερού και τις αναταραχές της θάλασσας.

Η περιοχής Lindesnes όπου έχει χτιστεί το εστιατόριο είναι γνωστή για τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπου οι θύελλες μπορεί να διαρκούν από λίγες ώρες μέχρι μια ολόκληρη μέρα. Αυτό ακριβώς το εντυπωσιακό θέμα θα βιώσουν οι θαμώνες μέσα από τα γιγαντιαία παράθυρα που ξεκινούν από το δάπεδο και καταλήγουν στο ταβάνι.

Ο Δανός chef Nicolai Ellitsgaard έχει επιμεληθεί το μενού το οποίο συνδυάζει υλικά όπως ντόπιο αρνί και αγγούρι της θάλασσας για μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία – για την οποία οι επίδοξοι πελάτες θα πληρώσουν αδρά. Η δοκιμή του μενού 18 πιάτων κοστίζει 2.250 κορώνες Νορβηγίας ή περίπου 235 ευρώ.

“Όταν φτάνουν στο χώρο, οι εντυπώσεις του επισκέπτη για τους άναρχους υπαίθριους χώρους διαλύονται γρήγορα καθώς μπαίνουν μέσα στο φουσκωτό φουαγιέ με τα δρύινα πατώματα. Εδώ, τα ακατέργαστα ξύλινα φινιρίσματα και το γλυκό άρωμα του ξύλου μετατρέπονται σε μια κομψή σκάλα την οποία κατεβαίνει ο επισκέπτης”, αναφέρει η εταιρεία σχεδιασμού Snøhetta. “Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο εστιατόριο προκαλεί μια αίσθηση δέους και μυστηρίου” καταλήγουν.

Όμως το Under είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό υποβρύχιο εστιατόριο –  αποτελεί μια εγκατάσταση θαλάσσιας έρευνας που έχει σχεδιαστεί για να ενώνεται ουσιαστικά με το περιβάλλον της, λειτουργώντας στην πραγματικότητα σαν τεχνητός ύφαλος.

“Σε αυτό το κτίριο, μπορείτε να βρεθείτε κάτω από το νερό, πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας, μεταξύ ξηράς και θάλασσας. Αυτό θα σας προσφέρει νέες προοπτικές και τρόπους να δείτε τον κόσμο, τόσο πέρα ​​όσο και κάτω από τo επίπεδο της θάλασσας“ τονίζει ο αρχιτέκτονας Kjetil Trædal Thorsen.

Προς το παρόν, οι κρατήσεις για το Under είναι sold out μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, με foodies να συρρέουν από όλο τον κόσμο. Σίγουρα πρόκειται για μια γαστρονομική εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Φακές με χωριάτικο λουκάνικο

Δοκιμασμένη συνταγή για φακές με λουκάνικο. Ένα πιάτο πεντανόστιμο που αποκτά πλούσια γεύση χάρη στο χωριάτικο λουκάνικο.

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

Συνταγή για παραδοσιακή γαλλική κρεμμυδόσουπα.

Περισσότερα άρθρα

9 υπέροχοι τρόποι να μαγειρέψεις με αγκινάρα σήμερα

Δες υπέροχες συνταγές με αγκινάρες και πρόσθεσε με νοστιμιά όλα τα οφέλη της για την υγεία στον οργανισμό σου.

Xυμός καρπούζι: 6 λόγοι που πρέπει να πίνουμε καθημερινά

Δείτε τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που προσφέρει ο χυμός καρπούζι στον οργανισμό!

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ