Advertisement

Ψωμί τράβα-τσίμπα

5 from 1 vote
Ψωμί τράβα-τσίμπα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
 
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 1 καρβέλι ψωμί μικρό
  • 300 γρ. έμενταλ ή κεφαλογραβιέρα σε φέτες για τοστ
  • 6 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

  2. Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, πρροσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με τις φέτες τυριού και τον ψιλοκομμένο παστουρμά. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του καρβελιού με λιωμένο βούτυρο.

  3. Τοποθετούμε το καρβέλι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. 

  4. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.

  5.  

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.