fbpx

Γρήγορο καλτσόνε με λουκάνικο

Γρήγορο καλτσόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Το καλτσόνε είναι η ιταλική σκεπαστή πίτσα. Σε αυτή  τη συνταγή για καλτσόνε η γέμιση περιέχει λουκάνικο, ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Γρήγορο καλτσόνε
Print Recipe
5 from 1 vote

Γρήγορο καλτσόνε με λουκάνικο

Γρήγορο καλτσόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Το καλτσόνε είναι η ιταλική σκεπαστή πίτσα. Σε αυτή  τη συνταγή για καλτσόνε η γέμιση περιέχει λουκάνικο, ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Prep Time10 λεπτά
Cook Time15 λεπτά
Αναμονή45 λεπτά
Total Time25 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: καλτσόνε
Servings: 3
Calories: 340θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

Για τη ζύμη:

  • 180 ml χλιαρό νερό στους 40οC
  • 1 ½ κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τη ζύμη
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί
  • 1 μεγάλο αυγό για το άλειμμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό, την ξηρή μαγιά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλάτι. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ξεκινάμε να δουλεύουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια, δουλεύοντας τη ζύμη πολύ καλά με τα χέρια. Την πλάθουμε σε μια μπάλα. Σε μπολ ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα, ώστε να φουσκώσει η ζύμη για 45 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από λουκάνικο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου γυαλίσει το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
  • Στον αλευρωμένο πάγκο, δουλεύουμε τη ζύμη που έχει τώρα φουσκώσει. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, και την πλάθουμε σε μια μπάλα μεσαίου μεγέθους. Την κόβουμε στα τέσσερα. Δουλεύουμε ξανά κάθε ένα από τα κομμάτια ζύμης. Με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλο πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  • Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας στο μισό φύλλο. Προσθέτουμε δυο φέτες ζαμπόν, και τον κιμά λουκάνικου που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας.
  • Χτυπάμε ένα αυγό σε μπολ. Αλείφουμε με ένα πινέλο τις άκρες του φύλλου. Καλύπτουμε την γέμιση με το υπόλοιπο φύλλο. Πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσει καλά το ζυμάρι. Στη συνέχεια διπλώνουμε προσεκτικά τις ενώσεις κάνοντας ένα όμορφο σχέδιο με τα δάχτυλά μας. Με μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το γράμμα Χ σε κάθε καλτσόνε. Αλείφουμε με το αυγό σε όλη την επιφάνεια των καλτσόνε.
  • Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 220οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα
2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.