ΑρχικήΣυνταγέςΓρήγορο καλτσόνε με λουκάνικο

Γρήγορο καλτσόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Το καλτσόνε είναι η ιταλική σκεπαστή πίτσα. Σε αυτή  τη συνταγή για καλτσόνε η γέμιση περιέχει λουκάνικο, ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας.

Γρήγορο καλτσόνε
Εκτύπωση

Γρήγορο καλτσόνε με λουκάνικο

Γρήγορο καλτσόνε από τον Τάσο Αντωνίου! Το καλτσόνε είναι η ιταλική σκεπαστή πίτσα. Σε αυτή  τη συνταγή για καλτσόνε η γέμιση περιέχει λουκάνικο, ζαμπόν, τυρί και σάλτσα ντομάτας.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί καλτσόνε
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Αναμονή 45 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 3
Θερμίδες 340θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 180 ml χλιαρό νερό στους 40οC
  • 1 ½ κ.γλ. ξηρή μαγιά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γλ. αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για τη ζύμη
  • 1 χωριάτικο λουκάνικο
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί
  • 1 μεγάλο αυγό για το άλειμμα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό νερό, την ξηρή μαγιά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλάτι. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ξεκινάμε να δουλεύουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε με τα χέρια, δουλεύοντας τη ζύμη πολύ καλά με τα χέρια. Την πλάθουμε σε μια μπάλα. Σε μπολ ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα, ώστε να φουσκώσει η ζύμη για 45 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά από λουκάνικο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου γυαλίσει το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς.
  • Στον αλευρωμένο πάγκο, δουλεύουμε τη ζύμη που έχει τώρα φουσκώσει. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια, και την πλάθουμε σε μια μπάλα μεσαίου μεγέθους. Την κόβουμε στα τέσσερα. Δουλεύουμε ξανά κάθε ένα από τα κομμάτια ζύμης. Με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε φύλλο πάχος περίπου 1 εκατοστό.
  • Απλώνουμε σάλτσα ντομάτας στο μισό φύλλο. Προσθέτουμε δυο φέτες ζαμπόν, και τον κιμά λουκάνικου που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί της επιλογής μας.
  • Χτυπάμε ένα αυγό σε μπολ. Αλείφουμε με ένα πινέλο τις άκρες του φύλλου. Καλύπτουμε την γέμιση με το υπόλοιπο φύλλο. Πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσει καλά το ζυμάρι. Στη συνέχεια διπλώνουμε προσεκτικά τις ενώσεις κάνοντας ένα όμορφο σχέδιο με τα δάχτυλά μας. Με μυτερό μαχαίρι χαράζουμε το γράμμα Χ σε κάθε καλτσόνε. Αλείφουμε με το αυγό σε όλη την επιφάνεια των καλτσόνε.
  • Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 220οC στον αέρα για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τραγανό τηγανητό κοτόπουλο

Τηγανητό κοτόπουλο με τραγανή κρούστα από τον Τάσο Αντωνίου. Το μαρινάρισμα και το μείγμα μπαχαρικών κάνουν όλη τη διαφορά για το πιο νόστιμο τηγανητό κοτόπουλο!

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή για χοιρινή τηγανιά είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και ιδανική για αρχάριους.

Γλυκό ψυγείου με πτι-μπερ και σοκολάτα

Θεϊκό γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι-μπερ αντί για παντεσπάνι και υπέροχη κρέμα σοκολάτας. Φτιάξτε αυτό το γλυκό ψυγείου για παιδικά πάρτι και καλοκαιρινά καλέσματα!

Περισσότερα άρθρα

Η σωστή συντήρηση των τροφίμων το καλοκαίρι σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ

Συστάσεις για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων το καλοκαίρι δίνει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να βάζεις τα μπαχαρικά στην κατάψυξη

Τα μπαχαρικά είναι ένας τρόπος να προσθέσεις γεύση στο φαγητό σου. Ήξερες όμως ότι είναι αγαπημένη τροφή και για ζιζάνια και άλλα έντομα;

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ