Από την Μαρία Αϊβαλιώτη,
Τα καρότα έχουν μια περίοπτη θέση στη διατροφή και το τραπέζι μας κάθε εποχή του χρόνου. Ως συνοδευτικό για το κρασί ή το ποτό μας, απαραίτητο λαχανικό στις σάλατες μας κι ως κύριο συστατικό σε πάρα πολλές συνταγές, τα καρότα είναι από τις τροφές που μας βοηθούν στο αδυνάτισμα και το μαύρισμα, συμβάλλουν στην απόκτηση και διατήρηση λαμπερής επιδερμίδας και είναι ένα από τα λαχανικά που μπορούμε με ευκολία να καλλιεργήσουμε στη βεράντα μας. Γνωρίζουμε, όμως, πώς να τα ξεφλουδίζουμε σωστά και σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα; Το παρακάτω βίντεο μάς μαθαίνει πώς να τα καθαρίζουμε σαν επαγγελματίες. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι έναν αποφλοιωτή (peeler) και λίγη προσοχή στον τρόπο που θα τοποθετήσουμε το καρότο πάνω στο ξύλο κοπής ή στην όποια επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιούμε για τη μαγειρική μας. Καλή εξάσκηση!