Xταπόδι κρασάτο με μέλι.
Εκτύπωση
Χταπόδι κρασάτο με μέλι
Xταπόδι κρασάτο με μέλι. Μελωμένη, βελούδινη σάλτσα που θα λατρέψεις! Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες φούρνου.
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες
Υλικά
- 600 γρ. χταπόδι φρέσκο καθαρισμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι καθαρισμένο και χαραγμένο σταυρωτά
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 1 ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
- 1/2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνης
- 4 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το χταπόδι. Κόβουμε το χταπόδι (πλοκάμια και κουκούλα) σε μικρά κομμάτια.
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε το χταπόδι. Δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Όταν το χταπόδι πάρει χρώμα, προσθέτουμε το βαλσαμικό ξύδι και το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα (ή κονκασέ εάν δεν έχουμε φρέσκια), το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και φρέσκο πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά μόλις πάρει βράση το νερό.
- Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε το χταπόδι για περίπου 1 ½ ώρα. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά κατά τη διάρκεια του βρασμού, τα οποία όσο βράζουν θα δέσουν και δώσουν μια πλούσια και μελωμένη σάλτσα.
- Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό το χταπόδι με ρύζι ή πατάτες φούρνου (προαιρετικά).
Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα
Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!
Υπεροχη συνταγη
Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή και την έχω δοκιμάσει από τα χέρια της δημιουργού της!
Εξαιρετικη συνταγη την λατρεψαμε!!!
Πολυ ωραια συνταγη κυριε Τασο, μπορω να βαλω αλλο μελι? Μου στελνει ο κουμπαρος μου και ειναι απο πορτοκαλι σπανιο!