Πώς να μην πικρίζουν οι μελιτζάνες

Από την Μαίρη Βλάχου,

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που άπαξ και μάθετε τον τρόπο να τις γλυκαάνετε, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε συνταγή. Όταν, μάλιστα, είναι στην εποχή τους, είναι πολύ πιθανό να έχουν έντονη, πικρή γεύση. Πώς θα τις ξεπικρίσετε λοιπόν;

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τοποθετήστε τις σε στρώσεις μέσα σε ένα στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Στη συνέχεια βάλτε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πιέστε κάθε τόσο ώστε να φύγει το πικρό τους υγρό.

Έπειτα αφήστε τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε και σκουπίστε τες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έτοιμες να τις γευτείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.