ΑρχικήΆρθραΠώς να μην πικρίζουν οι μελιτζάνες

Πώς να μην πικρίζουν οι μελιτζάνες

Από την Μαίρη Βλάχου,

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που άπαξ και μάθετε τον τρόπο να τις γλυκαάνετε, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε συνταγή. Όταν, μάλιστα, είναι στην εποχή τους, είναι πολύ πιθανό να έχουν έντονη, πικρή γεύση. Πώς θα τις ξεπικρίσετε λοιπόν;

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τοποθετήστε τις σε στρώσεις μέσα σε ένα στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Στη συνέχεια βάλτε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πιέστε κάθε τόσο ώστε να φύγει το πικρό τους υγρό.

Έπειτα αφήστε τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε και σκουπίστε τες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έτοιμες να τις γευτείτε!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πτι φουρ (βουτήματα)

Λαχταριστά πτι φουρ με σοκολάτα από τον Τάσο Αντωνίου. Εκπληκτική συνταγή για βουτήματα πτι φουρ, αφράτα, γευστικά και εύκολα.

Μους κέικ σοκολάτας

Μους κέικ σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Aφήστε το υπέροχο αυτό μους κέικ να κρυώσει ελαφρώς αφού το ψήσετε για να ξεχυθεί η σοκολάτα σε κάθε κουταλιά.

Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκι και μοτσαρέλα

Ένα φανταστικό αλμυρό κέικ, ιδανικό για κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, το γραφείο, το οικογενειακό τραπέζι. Μια συνταγή που μυρίζει καλοκαίρι!

Περισσότερα άρθρα

8 υπέροχες συνταγές χωρίς κρέας που θα λατρέψετε

Συνταγές χωρίς κρέας, εύκολες, γρήγορες, πεντανόστιμες, και ιδιαίτερα οικονομικές, για όλη την οικογένεια!

Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ή απλό ελαιόλαδο; Να η διαφορά

Μάθετε ποιο ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείτε ανάλογα με τη συνταγή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ