ΑρχικήΆρθραΠώς να μην πικρίζουν οι μελιτζάνες

Πώς να μην πικρίζουν οι μελιτζάνες

Από την Μαίρη Βλάχου,

Οι μελιτζάνες είναι ένα λαχανικό που άπαξ και μάθετε τον τρόπο να τις γλυκαάνετε, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε συνταγή. Όταν, μάλιστα, είναι στην εποχή τους, είναι πολύ πιθανό να έχουν έντονη, πικρή γεύση. Πώς θα τις ξεπικρίσετε λοιπόν;

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τοποθετήστε τις σε στρώσεις μέσα σε ένα στραγγιστήρι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με αλάτι. Στη συνέχεια βάλτε μέσα ένα πιάτο μικρότερο από το στραγγιστήρι και πιέστε κάθε τόσο ώστε να φύγει το πικρό τους υγρό.

Έπειτα αφήστε τις μελιτζάνες για περίπου μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε και σκουπίστε τες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Έτοιμες να τις γευτείτε!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Κοτόπουλο με μπάμιες του Τάσου

Κοτόπουλο με μπάμιες. Ένα κλασικό ελληνικό λαδερό φαγητό που σερβίρουμε στα οικογενειακά τραπέζια. Κι όμως, πολλοί θεωρούν ότι οι μπάμιες είναι άνοστες και τις...

Μαρμελάδα φράουλα και μήλο

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα και μήλο!

Χοιρινό πρασοσέλινο

Παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο κρασάτο!

Περισσότερα άρθρα

Κουρκούτι για μπακαλιάρο: μάθε τα μυστικά

Από κουρκούτι για μπακαλιάρο τηγανητό πώς πάμε;

Πώς να μαγειρέψεις παντζάρια χωρίς να λερώσεις την κουζίνα

Μαγειρέψτε παντζάρια εύκολα, χωρίς να λερώσετε την κουζίνα, με αυτές τις δυο πανεύκολες μεθόδους!

Κανέλα ή κασσία; Μάθετε ποια είναι η αυθεντική κανέλα

Εσύ γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στην κανέλα Κεϋλάνης και την κινέζικη κανέλα, γνωστή και ως κασσία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ