ΑρχικήΆρθραΠώς θα αποθηκεύσετε σωστά το τρόφιμα στο ψυγείο

Πώς θα αποθηκεύσετε σωστά το τρόφιμα στο ψυγείο

Από τη Λίζα Μάτσα,

Πόσες φορές σας έχει τύχει οι υπέροχες φράουλες που αγοράσατε από το μπακάλικο της γειτονιάς σας και βάλατε στο ψυγείο, μετά από λίγες να χάνουν τη φρεσκάδα και τη λαμπερή όψη τους; Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αγορές σας, βάζοντας τα τρόφιμα πάντα στη σωστή θέση του ψυγείου σας!

  • Η πόρτα είναι το θερμότερο μέρος του ψυγείου σας οπότε φροντίστε να μην αποθηκεύετε ευπαθή τρόφιμα σε αυτό το σημείο. Διατηρήστε τυχόν τυποποιημένους χυμούς και μαλακά τυριά.
  • Το ψηλότερο ράφι είναι το δεύτερο θερμότερο μέρος του ψυγείου σας. Βάλτε αναψυκτικά, γιαούρτια, περισσεύματα φαγητών και οτιδήποτε άλλο που προορίζεται άμεσα για κατανάλωση.
  • Το ράφι για τα τυροκομικά είναι κατάλληλο για το τυρί gouda σας καθώς είναι σχετικά ζεστό. Γενικότερα το σκληρό τυρί είναι ευπροσάρμοστο και μπορεί να αποθηκευτεί σε πολλά σημεία του ψυγείου.
  • Στο μεσαίο ράφι τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα.
  • Στο τελευταίο ράφι μπαίνουν το ωμό κρέας και τα θαλασσινά- στην αρχική συσκευασία τους πάντα. Αν ανησυχείτε μήπως στάξουν υγρά από τα κρεατικά και μολύνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που τοποθετήσατε στο κάτω ράφι, φροντίστε να διαθέσετε ένα ξεχωριστό συρτάρι, αφιερωμένο στο άψητο κρέας μόνο.
  • Τοποθέτησε στα συρτάρια του ψυγείου σου τα φρούτα και τα λαχανικά, όμως προσοχή! Τα λαχανικά μπορούν να ανεχθούν περισσότερη υγρασία από τα φρούτα. Οπότε τα φρούτα πρέπει να μπουν στο συρτάρι με τη λιγότερη υγρασία.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Nηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι

Νηστίσιμο άλειμμα σοκολάτας με ταχίνι από τον Τάσο Αντωνίου. Η πιο γευστική νηστίσιμη μερέντα με ταχίνι, υγιεινό και ιδανικό άλειμμα για να γαρνίρετε το ψωμί ή τα κέικ σας.

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Οι μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί είναι το πιο αγαπημένο λαδερό φαγητό! Σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα και φέτα και θα εκπλαγείτε με την υπέροχη αυτή συνταγή.

Περισσότερα άρθρα

Να γιατί πρέπει να καθαρίζετε τα μήλα σας

Μάθετε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να καθαρίζετε τα μήλα σας εύκολα και με ασφάλεια.

Ζαχαρωμένα φρούτα για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Στολίστε τα γιορτινά γλυκά σας με ζαχαρωμένα φρούτα για να δώσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Πώς κόβουμε τα μυρωδικά;

Μάθετε τον σωστό τρόπο να κόβετε μυρωδικά και βότανα, έτσι ώστε να παραμένουν φρέσκα και αρωματικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ