Πώς θα αποθηκεύσετε σωστά το τρόφιμα στο ψυγείο

Από τη Λίζα Μάτσα,

Πόσες φορές σας έχει τύχει οι υπέροχες φράουλες που αγοράσατε από το μπακάλικο της γειτονιάς σας και βάλατε στο ψυγείο, μετά από λίγες να χάνουν τη φρεσκάδα και τη λαμπερή όψη τους; Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις αγορές σας, βάζοντας τα τρόφιμα πάντα στη σωστή θέση του ψυγείου σας!

  • Η πόρτα είναι το θερμότερο μέρος του ψυγείου σας οπότε φροντίστε να μην αποθηκεύετε ευπαθή τρόφιμα σε αυτό το σημείο. Διατηρήστε τυχόν τυποποιημένους χυμούς και μαλακά τυριά.
  • Το ψηλότερο ράφι είναι το δεύτερο θερμότερο μέρος του ψυγείου σας. Βάλτε αναψυκτικά, γιαούρτια, περισσεύματα φαγητών και οτιδήποτε άλλο που προορίζεται άμεσα για κατανάλωση.
  • Το ράφι για τα τυροκομικά είναι κατάλληλο για το τυρί gouda σας καθώς είναι σχετικά ζεστό. Γενικότερα το σκληρό τυρί είναι ευπροσάρμοστο και μπορεί να αποθηκευτεί σε πολλά σημεία του ψυγείου.
  • Στο μεσαίο ράφι τοποθετήστε τα αυγά και το γάλα.
  • Στο τελευταίο ράφι μπαίνουν το ωμό κρέας και τα θαλασσινά- στην αρχική συσκευασία τους πάντα. Αν ανησυχείτε μήπως στάξουν υγρά από τα κρεατικά και μολύνουν τα φρούτα και τα λαχανικά που τοποθετήσατε στο κάτω ράφι, φροντίστε να διαθέσετε ένα ξεχωριστό συρτάρι, αφιερωμένο στο άψητο κρέας μόνο.
  • Τοποθέτησε στα συρτάρια του ψυγείου σου τα φρούτα και τα λαχανικά, όμως προσοχή! Τα λαχανικά μπορούν να ανεχθούν περισσότερη υγρασία από τα φρούτα. Οπότε τα φρούτα πρέπει να μπουν στο συρτάρι με τη λιγότερη υγρασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.