Κορμός σοκολάτας με κάστανο

Κορμός σοκολάτας με κάστανο

Αυτός ο κορμός σοκολάτας με κάστανο θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανο
Προετοιμασία
25 λεπτά
Εκτέλεση
15 λεπτά
Συνολικός χρόνος
40 λεπτά
 
Κορμός σοκολάτας, μεγαλοπρεπής και γιορτινός! Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμός σοκολάτας με γέμιση κάστανο και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 283 θερμίδες
Υλικά
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 30 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. πουρές κάστανου
  • 260 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 4-5 μαρόν γλασέ
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα βουτρωμένο ορθογώνιο ταψάκι.

  2. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια. Σταδιακά ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πετύχουμε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Όταν αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα, σε τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας κυκλικά και απαλά με μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι σε στρώμα πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Μόλις κρυώσει λίγο, ραντίζουμε το πίσω μέρος της λαδόκολλας με λίγο νερό και ξεκολλάμε προσεκτικά το παντεσπάνι. Το τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό χωρίς να το πιέσουμε. 

  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανου: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε απαλά τον πουρέ κάστανου με τα μαρόν και τη σαντιγί. Προσθέτουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.

  4. Συναρμολογούμε τον κορμό σοκολάτα: Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα κάστανου-σοκολάτας, αποφεύγοντας τις άκρες και τις γωνίες. Το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια μιας πετσέτας και το ακουμπάμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για έξι ώρες, να δέσει καλά. Πασπαλίζουμε ελαφρά με κακάο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δείτε ακόμη: το κέικ σοκολάτα που θα σε κάνει να παραμιλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.