ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΚορμός σοκολάτας με κάστανο

Αυτός ο κορμός σοκολάτας με κάστανο θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό!

Κορμός σοκολάτας με κάστανο
Εκτύπωση

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανο

Κορμός σοκολάτας, μεγαλοπρεπής και γιορτινός! Φτιάξτε αυτή την εύκολη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμός σοκολάτας με γέμιση κάστανο και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Universal
Λέξη κλειδί Κορμός σοκολάτας με κάστανο
Προετοιμασία 25 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 283θερμίδες

Υλικά

  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 30 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. πουρές κάστανου
  • 260 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί με 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2-3 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 4-5 μαρόν γλασέ

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα βουτρωμένο ορθογώνιο ταψάκι.
  • Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια. Σταδιακά ανεβάζουμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πετύχουμε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους. Όταν αρχίσουν να αφρίζουν, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα, σε τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας κυκλικά και απαλά με μαρίζ. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψάκι σε στρώμα πάχους 0,5 εκ. Ψήνουμε για 12-13 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Μόλις κρυώσει λίγο, ραντίζουμε το πίσω μέρος της λαδόκολλας με λίγο νερό και ξεκολλάμε προσεκτικά το παντεσπάνι. Το τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό χωρίς να το πιέσουμε. 
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανου: Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια αναμειγνύουμε απαλά τον πουρέ κάστανου με τα μαρόν και τη σαντιγί. Προσθέτουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
  • Συναρμολογούμε τον κορμό σοκολάτα: Ανοίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα κάστανου-σοκολάτας, αποφεύγοντας τις άκρες και τις γωνίες. Το τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια μιας πετσέτας και το ακουμπάμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο για έξι ώρες, να δέσει καλά. Πασπαλίζουμε ελαφρά με κακάο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Δείτε ακόμη: το κέικ σοκολάτα που θα σε κάνει να παραμιλάς

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σπιτικά κρουασάν βουτύρου

Σπιτικά κρουασάν με υπέροχες ίνες και πλούσιο άρωμα βουτύρου από τον Τάσο Αντωνίου. Mάθε πώς θα φτιάξεις τα δικά σου αφράτα κρουασανάκια βουτύρου στο σπίτι!

Bασιλόπιτα

Βασιλόπιτα. Η καλύτερη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Λίγα υλικά και πραγματικά εύκολα βήματα μέσα από αυτή την δοκιμασμένη πολλές φορές συνταγή για σίγουρη επιτυχία.

Παγωτό σάντουιτς

Παγωτό σάντουιτς από τον Τάσο Αντωνίου! Το πιο εύκολο και νόστιμο παγωτό σάντουιτς με μόνο τέσσερα βασικά υλικά που μπορείτε να φτιάξετε στο λεπτό.

Περισσότερα άρθρα

5 έξυπνες συμβουλές για να τακτοποιήσετε την κουζίνα σας από την Marie Kondo

5 ιδέες για να δώσετε "σπινθήρες χαράς" στην κουζίνα σας σύμφωνα με την γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo.

Συνταγές και μενού για την Πρωτομαγιά

Υπέροχες και πανεύκολες συνταγές για την Πρωτομαγιά. Δείτε το γευστικό μενού της Πρωτομαγιάς με την υπογραφή του Τάσου Αντωνίου.

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ