ΑρχικήΆρθραΡαγίζουν καρδιές! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Ραγίζουν καρδιές! Ποιος πασίγνωστος και πολύ αγαπητός σεφ μόλις πέθανε

Θεωρούνταν “ο νονός” της ιταλικής κουζίνας και μάγευε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο μέσα από τις εκπομπές μαγειρικής του και τις συνταγές του. Ο Antonio Carluccio, ο Ιταλός σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων μόλις απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών.

Η αλυσίδα εστιατορίων Carluccio’s ξεκίνησε να λειτουργεί στο Λονδίνο το 1999 και έκτοτε έχουν ανοίξει δεκάδες εστιατόριο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ήταν ο σεφ που βοήθησε τον Jamie Oliver να ξεκινήσει την καριέρα του, πρσοφέροντας του μια θέση στην κουζίνα του εστιατορίου του “Neal Street Restaurant” στο Covent Garden. Έχει λάβει τον τιμητικό τίτλο του “Commendatore” από την ιταλική κυβέρνηση, διάκριση ισάξια με τον βρετανικό τίτλο του ιππότη. Επίσης, έχει βραβευθεί για την προσφορά του στον κλάδο της εστίασης από την Βασίλισσα Ελισσάβετ και το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

O πασίγνωστος σεφ Antonio Carluccio απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών

Έγινε διάσημος στο ευρύ κοινό με την εκπομπή του BBC “Two Greedy Italians”, όπου με συμπαρουσιαστή τον εξίσου διάσημο σεφ Gennaro Contaldo ανέδειξαν την παραδοσιακή κουζίνα από κάθε περιοχή της Ιταλίας. Εκτός από τα πολυάριθμα βιβλία μαγειρικής του, ο Carluccio είχε δημοσιεύσει και την αυτοβιογραφία με τίτλο “A Recipe For Life”, στην οποία αποκαλύπτει τη μάχη του με την κατάθλιψη μετά τον θάνατο του αδελφού του το 1960.

“Είμαστε απίστευτα θλιμμένοι από την είδηση ότι ο Antonio Carluccio, ο ιδρυτής μας, πέθανε νωρίτερα σήμερα. Ο Antonio έκανε το Carluccio’s το φανταστικό brand που είναι σήμερα, από ένα μικρό εστιατόριο. Δεν είναι απλώς το όνομα του Antonio πάνω από τις πόρτες μας, αλλά η καρδιά και η ψυχή του ζουν και αναπνέουν σε όλα τα εστιατόριά μας. Ο Antonio ήταν [βραβευμένος από τη βασίλισσα με τον τίτλο] OBE, OMRI και ένας πολύ αγαπητός και σεβαστός συγγραφέας μαγειρικής, μάγειρας, εστιάτορας, food expert και τηλεοπτική προσωπικότητα. Θεωρούνται ως ο Νονός της ιταλικής μαγειρικής. Ο Antonio έχει υπάρξει τεράστια έμπνευση για πολλούς από εμάς και η ενέργειά του, η δίψα του για ζωή και η αίσθηση του χιούμορ του θα μας λείψουν πολύ” δήλωσαν οι εκπρόσωποι της  αλυσίδας εστιατορίων Carluccio’s με ανάρτηση στο Facebook.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με ελάχιστα υλικά!

Σάλτσα μεξικάνα

Συνταγή για σάλτσα μεξικάνα με καυτερή πιπεριά σεράνο!

Ομελέτα στο τηγάνι εύκολη και γρήγορη

Συνταγή για ομελέτα με τυρί και ντομάτα! Η κλασική ομελέτα με αυγά που ετοιμάζεται εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, με απλά υλικά και γρήγορη τεχνική.

Περισσότερα άρθρα

13 λάθη που κάνεις όταν φτιάχνεις κέικ

Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ; Γιατί δεν ψήθηκε καλά; Όλες οι απαντήσεις εδώ!

Συνταγή για σπιτικό παγωτο με 2 υλικά

Λαχταριστή συνταγη για νόστιμο παγωτο με ένα ή δύο υλικά. Ποιος είπε ότι τα παγωτα είναι δύσκολα; Τώρα σπιτικο παγωτό χωρίς παγωτομηχανή!

10 tips για τέλειο μπάρμπεκιου

Το τέλειο μπάρμπεκιου έχει 10 μεγάλα μυστικά - κι εμείς σου τα αποκαλύπτουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ