ΑρχικήΔελτία ΤύπουΡΑΜΟΝ off-trail Athens: καλό κρασί, νόστιμο φαγητό και ξεσηκωτική μουσική 

ΡΑΜΟΝ off-trail Athens: καλό κρασί, νόστιμο φαγητό και ξεσηκωτική μουσική 

Από τον Τάσο Αντωνίου

Η πασίγνωστη ζέβρα του Παγκρατίου βρίσκεται αποκλειστικά στο Ραμόν, το μαγαζί που εδώ και 6 χρόνια έχει γίνει στέκι και πηγή έλξης θαμώνων από ολόκληρη την πόλη: για τις γεύσεις του, τις μουσικές του και, κυρίως, την αυθεντικά οικογενειακή του ατμόσφαιρα, που ισορροπεί μεταξύ της ελληνικής φιλοξενίας και του μποέμ κοσμοπολιτισμού.

Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά της Αθήνας, στο Ραμόν θα λαμβάνει χώρα (μετά από κράτησή σας) μια πρωτότυπη γαστρομουσική περιπλάνηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, με πρωταγωνιστή το ντόπιο κρασί.

Κοινώς, ένα food & wine tasting μετά μουσικής-ζωντανής μουσικής περιμένει Αθηναίους και τουρίστες, για μια εμπειρία off-trail, εκτός πεπατημένης! Η ψυχή του Ραμόν, η Μελίνα Χαριτάτου, που έχει και πιστοποιημένη εξειδίκευση στο κρασί, το αποκαλεί Music Tasting.

Κι όπως τα όργανα και οι φωνές των ταλαντούχων και δημοφιλών μουσικών συγκροτημάτων θα περιπλανώνται από την Θράκη ως την Κρήτη και από τα νησιά μέχρι την πρωτεύουσα, έτσι και οι εναλλαγές στο μενού θα κινούνται σε γεύσεις από όλη την Ελλάδα, μέχρι και τη Μικρασία: ντάκος με κεφαλονίτικη πρέντζα, ταρτάρ μόσχου με τραγανά τσιπς, νιόκι με λάδι τρούφας και μανιτάρια, νουά με βουτυρένια σάλτσα από θυμάρι, δροσερό σεβίτσε τσιπούρας, μπουκιά από μπλου τσιζ και μαρμελάδα μήλου, αλλά και «θρακιώτικο» μουσακά με σιγομαγειρεμένο χοιρινό αντί για κιμά και πατατούλες ψητοτηγανιτές στη βάση του.

Πλάι στα καλαίσθητα, πεντανόστιμα πιάτα δια χειρός του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου στέκονται αστραφτερά, ελληνικά κρασιά (από την Κεφαλονιά, την Πελοπόννησο, Κρήτη) σε απρόσμενους συνδυασμούς. Κόκκινο κρασί δροσερό μαζί με το ψάρι, λευκό κρασί μαζί με το κρέας, ένας εκπληκτικός επιδόρπιος οίνος και άλλες εκπλήξεις (όπως εγκαταλελειμμένες από παραγωγούς ποικιλίες κρασιών που τολμούν να επανεμφανιστούν για να πρωταγωνιστήσουν!) σάς περιμένουν.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι για όλες μας τις αισθήσεις, λοιπόν, ξεκίνησε από το Παγκράτι και θα συνεχίσει όλο το καλοκαίρι. Κάντε την κράτησή σας εγκαίρως.

Photo: Παναγιώτης Γιαννούτσος

INFO:

Δευτέρα έως Παρασκευή, 13:30

(διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά)

**η tasting εμπειρία είναι διαθέσιμη σε 4 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά

Τιμή Music Tasting: 90€/άτομο (από 6 άτομα και πάνω, 60/άτομο)

25€/κάτω των 17, δωρεάν για παιδιά κάτω των 5 (διατίθεται ειδικό μενού για παιδιά)

Τιμή Wine Tasting & Pairing: 70/άτομο και 50/άτομο (διαθέσιμο από 13:00-22:00 και Σαββατοκύριακο)

Διατίθενται και άλλες πιο οικονομικές εκδοχές, γευσιγνωσίας, ρωτήστε μας.

Περισσότερες πληροφορίες στα social media του RAMON.

RAMON

Σπύρου Μερκούρη 22Α

Παγκράτι, Αθήνα, πλησίον Μετρό Ευαγγελισμός

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Πιπεριές γεμιστές με τυρί στον φούρνο. Η γλύκα της ψημένης πιπεριάς συνδυάζεται μοναδικά με το λιωμένο τυρί!

Ζελέ φρούτων

Συνταγή για ελαφρύ ζελέ φρούτων!

Σπιτικό ανθότυρο

Σπιτικό ανθότυρο από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας μαλακό, λευκό, παραδοσιακό τυρί.

Περισσότερα άρθρα

10 εντυπωσιακά συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι

Συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι που συνδυάζονται αρμονικά με το μενού, εντυπωσιάζουν και αναδεικνύουν τα κυρίως πιάτα με τον καλύτερο τρόπο!

Πεινάω αλλά βαριέμαι να μαγειρέψω!

Τι να μαγειρέψεις για να φας όταν βαριέσαι να μαγειρέψεις! Συνταγές για τις μέρες που ο σεφ μέσα σου πέφτει σε λήθαργο.

Συνταγές για Σκορδαλιά: όχι μόνο για την 25η Μαρτίου!

Ιδέες για να απογειώσετε τη σκορδαλιά στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ