ΑρχικήΣυνταγέςΌσπριαΡεβιθοφασολάδα

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Ρεβυθοφασολάδα
Εκτύπωση

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβυθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Ρεβιθοφασολάδα
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Αναμονή 12 ώρες
Συνολικός χρόνος 12 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 271θερμίδες

Υλικά

  • 400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
  • 400 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 160 γραμμάρια πατάτες κατά προτίμηση baby
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σας π.χ. δάφνη, δεντρολίβανο, θυμάρι
  • 1 μεγάλο καρότο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο σε λεπτά στικς
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα όσπρια (ρεβίθια και γίγαντες) με 1 γεμάτη κ.σ. σόδα μαγειρικής. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των οσπρίων). Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα όσπρια.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, και φέρνουμε σε βρασμό. Από τη στιγμή που πάρουν βρασμό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις πατάτες, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα φασόλια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε με το καπάκι για άλλα 8 λεπτά, μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και ο ζωμός να έχει δέσει, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Δοκιμάζουμε το ζωμό και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε τη ρεβιθοφασολάδα ζεστή.

Tips

Επιλέξτε φασόλια βραστερά για να ετοιμάσετε γρήγορα τη ρεβιθοφασολάδα!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Ζουμερό αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια

Απίθανο αρνίσιο κότσι με γλυκιά σάλτσα από κεράσια και κρασί. Ζουμερό και πανεύκολο, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόνο 30 λεπτά για να την φτιάξετε.

Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μπατζίνα εύκολη και γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Τρουφάκια

Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια μέσα σε 10 λεπτά και θα με θυμηθείτε!

Περισσότερα άρθρα

Τα 3 μεγάλα λάθη που κάνουμε με τους ξηρούς καρπούς

Λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε και αποθηκεύουμε ξηρούς καρπούς. Αυτά είναι τα μυστικά για να διατηρήσετε ολόφρεσκους τους ξηρούς καρπούς!

6 φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσεις

Φθινοπωρινές συνταγές που θα αγαπήσουν όλοι. Αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες που θα σε συντροφεύσουν με νοστιμιά το φθινόπωρο!

Περίσσεψαν μελομακάρονα & κουραμπιέδες; Συνταγές για να τα αξιοποιήσουμε

Φτιάξτε εύκολα γλυκά με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ