Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβυθοφασολάδα
Advertisement

Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!

Ρεβυθοφασολάδα
Print Recipe
5 from 1 vote

Ρεβιθοφασολάδα

Ρεβυθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!
Prep Time5 λεπτά
Cook Time25 λεπτά
Αναμονή12 ώρες
Total Time30 λεπτά
Servings: 2
Calories: 271θερμίδες

Ingredients

  • 400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
  • 400 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 160 γραμμάρια πατάτες κατά προτίμηση baby
  • ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • ½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σας π.χ. δάφνη, δεντρολίβανο, θυμάρι
  • 1 μεγάλο καρότο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο σε λεπτά στικς
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Instructions

  • Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα όσπρια (ρεβίθια και γίγαντες) με 1 γεμάτη κ.σ. σόδα μαγειρικής. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των οσπρίων). Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
  • Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα όσπρια.
  • Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, και φέρνουμε σε βρασμό. Από τη στιγμή που πάρουν βρασμό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις πατάτες, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα φασόλια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε με το καπάκι για άλλα 8 λεπτά, μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και ο ζωμός να έχει δέσει, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Δοκιμάζουμε το ζωμό και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειάζεται.
  • Σερβίρουμε τη ρεβιθοφασολάδα ζεστή.

Notes

Επιλέξτε φασόλια βραστερά για να ετοιμάσετε γρήγορα τη ρεβιθοφασολάδα!
Advertisement
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.