Ρεβιθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!
![Ρεβυθοφασολάδα](https://www.mamapeinao.gr/wp-content/uploads/revythofasolada-180x180.jpg)
Ρεβιθοφασολάδα
Ρεβυθοφασολάδα με πατάτες και ντομάτα. Αναμείξτε τα δυο αυτά όσπρια και θα εκπλαγείτε από τη γεύση και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν στον οργανισμό σας!
Μερίδες 2
Θερμίδες 271θερμίδες
Υλικά
- 400 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
- 400 γρ. φασόλια γίγαντες
- 160 γραμμάρια πατάτες κατά προτίμηση baby
- ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- ½ κ.γλ. αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σας π.χ. δάφνη, δεντρολίβανο, θυμάρι
- 1 μεγάλο καρότο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο σε λεπτά στικς
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μεγάλο μπολ τα όσπρια (ρεβίθια και γίγαντες) με 1 γεμάτη κ.σ. σόδα μαγειρικής. Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό (να εξέχει αρκετά από την επιφάνεια των οσπρίων). Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μουλιάσουν όλη τη νύχτα.
- Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι τα όσπρια.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε μια μικρή κατσαρόλα, καλύπτουμε με κρύο νερό, και φέρνουμε σε βρασμό. Από τη στιγμή που πάρουν βρασμό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα αποξηραμένα μυρωδικά και τις πατάτες, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Από εκείνο το σημείο και μετά, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα, τα ρεβίθια, τα φασόλια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Φέρνουμε ξανά σε βρασμό. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε με το καπάκι για άλλα 8 λεπτά, μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να μαλακώσουν καλά και ο ζωμός να έχει δέσει, ανακατεύοντας τακτικά.
- Δοκιμάζουμε το ζωμό και προσθέτουμε επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειάζεται.
- Σερβίρουμε τη ρεβιθοφασολάδα ζεστή.
Tips
Επιλέξτε φασόλια βραστερά για να ετοιμάσετε γρήγορα τη ρεβιθοφασολάδα!
Την εκανα και μας αρεσε πολυ στο σπιτι. Μπραβο Τασο