Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Χούμους με Μακεδονικό Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα). Αγαπημένη συνταγή με σίγουρη επιτυχία. 
Prep Time10 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)
Servings: 5

Ingredients

  • 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λεμόνια χυμός
  • φλ. τσαγιού ταχίνι
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
  • Τραγανές πίτες
  • 6 αραβικές πίτες μεγάλες λεπτές
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Instructions

  • Στο μούλτι κάνουμε πουρέ τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό ρεβιθιών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα πρσθέτοντας σταδιακά τον χυμό λεμονιών μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό χοντροκομμένο και πάπρικα.

Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.