Χούμους με Μακεδονικό Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Φανταστικό χούμους, δηλαδή σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, για να συνοδεύσετε φαλάφελ, αραβικά πιτάκια και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Μερίδες: 5


Εκτέλεση

Στο μούλτι κάνουμε πουρέ τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό ρεβιθιών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα πρσθέτοντας σταδιακά τον χυμό λεμονιών μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό χοντροκομμένο και πάπρικα.