Εκτύπωση
Ριζότο με μπέικον και μανιτάρια
Μερίδες 2
Θερμίδες 342θερμίδες
Υλικά
2 κ.σ βούτυρο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο
2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. μπέικον, σωταρισμένο και ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. μαρούλι, λεπτοκομμένο
1 φλιτζ. μανιτάρια πορτομπέλο
λίγο θυμάρι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.
- Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Τάσο εγω κανω το ριζοτο σου με μανιταρια που μας εδειξες στον Σκλαβενιτη με την 3 αλφα αλλα και αυτο φαινεται τελειο. Να σαι καλα