Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα. Συνταγή για καλοκαιρινό κέικ με φρούτα που θα συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας. Θα το λατρέψετε!

Κέικ μαρμελάδα
Print

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα

Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα. Συνταγή για καλοκαιρινό κέικ με φρούτα που θα συνοδεύσει ιδανικά τον καφέ σας. Θα το λατρέψετε!
Course Γλυκά
Cuisine Διεθνής
Keyword Κέικ γεμιστό με μαρμελάδα
Prep Time 20 λεπτά
Cook Time 50 λεπτά
Total Time 1 ώρα 10 λεπτά
Servings 6
Calories 340θερμίδες
Author Τάσος Αντωνίου

Ingredients

Για τα ψίχουλα:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

Για το κέικ:

  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο
  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλιτζ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5-6 κ.σ. μαρμελάδα ανανάς και μάνγκο

Instructions

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι, καστανή ζάχαρη και λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ξεχωριστό μπολ αναμειγνύουμε βούτυρο και ζάχαρη. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αφρατέψει το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας στο ενδιάμεσο. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι και μπέικιν πάουντερ σε δόσεις. Χτυπάμε με το μίξερ μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να απορροφηθεί το αλεύρι πριν περάσουμε στην επόμενη δόση. Πρέπει το μείγμα για κέικ να είναι αφράτο και βελούδινο.
  • Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε τετράγωνο ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Το ισιώνουμε με τη μαρίζ. Τοποθετούμε από πάνω κουταλιά κουταλιά τη μαρμελάδα στην επιφάνεια του μείγματος. Κατόπιν την απλώνουμε απαλά με το κουτάλι, μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη στρώση μαρμελάδας. Πασπαλίζουμε με το ψιχουλιαστό μείγμα που ετοιμάσαμε στην αρχή της συνταγής.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 50 λεπτά. Όταν ροδίσει καλά και καραμελώσει η μαρμελάδα, το κέικ είναι έτοιμο. Το βγάζουμε από το ταψί και αφαιρούμε τη λαδόκολλα πριν το κόψουμε σε κομμάτια.

Video

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή